Keresés Jelentkezés Mi a podcast.hu?
Vissza

#3 - Kiss László: Nincs B tervünk a Földre!

Vissza

#3 - Kiss László: Nincs B tervünk a Földre!

Jan 25. | 109 perc

Oktatás Önfejlesztés Tudomány Társadalom és kultúra
0:00:00
/
0:00:00

A Mars kolonizálására tett kísérlet: presztízsproject! Ha meghódításának nem lesz gazdasági haszna, az emberiségnek nem lesz érdeke odamenni. Az pedig, hogy a Föld tönkretétele miatt fajunk kirajzásának első állomás lesz, óriási tévedés. A Föld még 50 fokos átlaghőmérsékleten is sokkalta kedélyesebb hely, mint a zord Mars, ahol -80 fok van, viszont nincs mágneses tér, nincs sugárvédelem, nincs légkör. Schwarzenegger a Total Recallban sikeresen terraformálta, de ő Schwarzenegger, nem pedig Elon Musk. Nincs B tervünk a Földre!

Kiss László professzornak igen határozott véleménye van a Mars-projektről, márpedig ő nem akárki: az ország egyik legkiválóbb csillagásza, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója (2019. január 1-től.), a Magyar Csillagászati Egyesület elnöke, akadémikus, Széchenyi-díjas fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.

Kísérletet tettünk arra, hogy megtudjuk tőle: véges-e az univerzum? milyen alakja van? multiverzumban élünk-e? Meg hogy mennyi az idő? Kiss László mindezek mellett még egy halom kérdésünkre közérthetően és roppant szellemesen volt kedves válaszolni.

Tovább a podcast oldalára