Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

#5: Hogyan tehetőek elviselhetőbbé virtuális valóság segítségével a gyermekek kórházi mindennapjai? - vendégünk Dr. Erdős Sándor

Vissza

#5: Hogyan tehetőek elviselhetőbbé virtuális valóság segítségével a gyermekek kórházi mindennapjai? - vendégünk Dr. Erdős Sándor

Mar 06. | 34 perc

Egészség és fitnesz Orvostudomány
00:00:00
/
00:34:53

Az OncoVR projekt, és a köré szerveződött Technológiával az Egészségügyért Alapítvány küldetése a gyermekek kórházi mindennapjainak, illetve rehabilitációjának megkönnyítése technológiai fejlesztésekkel. A projekt eszköztárához tartozik többek között egy virtuális valósággal operáló kalandjáték onkológiai betegek számára, valamint egy szintén virtuális valóságra építő MR vizsgálatra felkészítő játék is.

A projekt megálmodója és a kezdetektől, 2017-től fogva vezetője Dr. Erdős Sándor orvos, kutató. Vele beszélgettünk a projekt indulásáról, a csapat bővüléséről, jelenlegi és jövőbeli technológiai és terjeszkedési terveikről.

Milyen hatással vannak a gyerekek gyógyulására a fejlesztéseik? Milyen egy olyan csapatban dolgozni, amelyben orvosok, informatikusok és pszichológusok közös munkája szükséges a cél eléréséhez? Mire használható még az egészségügyben a virtuális valóság? Ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ podcast sorozatunk ezen adásának hallgatói.

Adásainkkal kapcsolatos visszajelzéseiket, kérdéseiket szívesen fogadjuk az alábbi közösségi média felületeinken!

Instagram: https://www.instagram.com/meditpodcast/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087464769578

Linkedin: www.linkedin.com/in/medit-podcast-28206525a

Tovább a podcast oldalára