Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Mitől remeg a kocsonya? | Az E-számok rejtelmei

Vissza

Mitől remeg a kocsonya? | Az E-számok rejtelmei

May 17. | 36 perc

Tudomány
00:00:00
/
00:36:35

Te is gondolkodtál már azon, hogy miért kocsonyás a kocsonya, vagy miért  zselés a tortazselé? Mitől gél a gél? Zselék és zselésítő anyagok ott  vannak körülöttünk szinte mindenhol, amelyek között egyaránt megtalálhatóak természetes és mesterséges változatok is. Nem meglepő  módon az egyik leggyakoribb felhasználásuk élelmiszerekben történik, mint adalékanyagok, de mit is jelent ez pontosan? Mik azok a sokszor démonizált és ijesztően hangzó E-számok?  


Beszélget: Dr. Szekeres Gergő Péter és Gehér-Herczegh Tünde M.Sc.
Háttérzene: WinkingFoxMusic via Pixabay

Tovább a podcast oldalára