Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Vállalatok és a Z generáció közös pontja az egyéni értékek találkozása

Vissza

Vállalatok és a Z generáció közös pontja az egyéni értékek találkozása

Jul 20. | 46 perc

Showcast Media

Üzlet Menedzsment Oktatás Önfejlesztés
00:00:00
/
00:46:04

A magyarországi fiatalok első legégetőbb problémája: bizonytalanság, kiszámíthatatlan jövő. Székely Levente a nagymintás ifjúságkutatás vonatkozó adatait dolgozta fel, amiből kiderül, hogy a magyar fiatalok közvetlen, saját jövőjüket optimistán látják, a mai fiatalságét már borúsabban. 

A Z generáció 64%-a már most fontosnak tartja, hogy olyan vállalatoknál dolgozzon, amelyek összhangban működnek az ő egyéni értékeikkel. 

A munkára vonatkozóan alapvetően optimista hangulat jellemzi a fatalokat, szintén 64 százalékuk úgy gondolja, hogy valószínű lesz majd olyan munkája, amely megközelíti azt, amire vágyik. 

De hogy hogyan dolgozik a Z generáció és hogyan használják a digitalizációt a munkájukhoz? Miért van szüksége a cégeknek fiatal munkaerőre? Ezek a kérdések biztosan előkerülnek a mai epizódban, ahol Székely Levente PhD szociológus, a szociológiai tudományok doktora, a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing- és Kommunikációtudományi Intézetének adjunktusa, a Magyar Ifjúság Kutatás 2020 kutatásvezetője, árulja el a kollaborációs technológiákkal foglalkozó Streamnet Zrt. stúdiójában.

Tovább a podcast oldalára