Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

Klasszis Podcast

Klasszis Podcast

Vissza

Klasszis Podcast

Klasszis Podcast

Üzlet

Az Mfor.hu, a Privátbankár.hu és a Piac és Profit podcastja gazdaságról, közéletről.

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 78 elemből.

Sikerül kinyírnia a hatalomnak a Tisza Pártot is, vagy dagad majd tovább, mint a hólabda? Meddig dőlhet a dominó, ami idén februárban elindult? És milyen következményei lesznek annak, ha az EP-választáson tényleg robban a bomba? Erről is beszélt a Klasszis Média szubjektív műsorában, az Ez Viszont Privátban Bózsó Péter, Litván Dániel és Wéber Balázs.


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Balázs Péter volt külügyminiszter, hazánk első uniós biztosa lapcsoportunk műsorában, a Klasszis Podcastban beszélt a csatlakozási tárgyalások kulisszatitkairól, az azóta eltelt 20 évről, a közelgő EP-választásokról, a váratlan történések erejéről és Magyar Péter esélyeiről.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A Hamász terrortámadása nyomán indult izraeli hadműveletek óriási civil áldozatokkal járnak, ami Izrael és szövetségesei megítélését is súlyosan károsítja. A küzdelem valójában a területért folyik. Gáza nagy része romokban hever, a megszállt Ciszjordániáról és Kelet-Jeruzsálemről Izrael nem mond le – a hatmillió palesztinnak ezért továbbra sem lehet állama. A globális tiltakozáshullám ugyanakkor azt jelzi, hogy ügyük ismét a világ napirendjére került. A Klasszis Klubban N. Rózsa Erzsébet Közel-Kelet-szakértőt kérdeztük a gázai háború hátteréről.


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Utolérjük-e Magyar Péterrel Romániát? Lesz-e kormányátalakítás a választások után? Hogyan használja a Rogán Művek teljes eszköztárát a Tisza Párt országjáró alelnöke? És kell-e nemzetiszalag-hiányra számítani a falvakban mostanában, mint korábban bármilyen választás előtt? Erről is beszélt Mester Nándor felelős szerkesztő, Dobos Zoltán és Vég Márton újságíró az Ez Viszont Privát friss adásában.


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Ugyanakkor Magyarország 2002-2004 közötti miniszterelnöke biztos abban, hogy fognak mandátumokat szerezni az európai parlamenti (EP) választáson. Medgyessy Péter szerint Orbán Viktornak nagyon el kéne gondolkodnia azon, hogy itt pár perc alatt megszületik egy ilyen szerveződés, mondván, ez mutatja az emberek gondolkodását és lelkivilágát, erre oda kellene figyelni. Földrengésszerű változást nem vár az exkormányfő, de már néhány EP-mandátum megszerezése is egy figyelmeztetés. Medgyessy Péterrel a Klasszis Klub április 22-ei adásában beszélgettünk.


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Mi köze a dollármédia Audijának a kormánymédia agymosásához? Miért nem beszélünk már a rogáni hangfelvételről? Tarol-e Magyar Péter az EP-választáson? Miért nem adna interjút nekünk Orbán Viktor? Miért nem vitázik Karácsony Gergely? Miért simul Szijjártó Péter Izraelhez? Miért nem hallja Magyarország a gázai gyerekek hangját? Miért büntetik a sportolókat a politika miatt? És lesz-e orosz-magyar határ? Erről is vitatkozott szubjektív műsorunkban, az Ez Viszont Privát podcastban főszerkesztőnk, Csabai Károly szakújságíróinkkal, Litván Dániellel és Wéber Balázzsal.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Lassú gazdasági kilábalást vár Becsey Zsolt, az Unicredit Bank vezető elemzője, aki a Klasszis podcastjának vendége volt. Szerinte idén a tavalyihoz hasonló nyüglődés vár a magyar gazdaságra. Úgy véli, hogy az mindenképp tényező, hogy idén választások vannak, és ilyenkor a kormányok keze hagyományosan megszalad. Azt azonban cáfolta, hogy mindez önmagában szociális válságot hozna az országnak.


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak. A két dolog ráadásul összefügg, ugyanis mindig az ember a leggyengébb láncszeme a kibervédelmi rendszereknek. Hogyan javíthat a magyar cégek kiberbiztonsági érettségén az új úniós irányelv és a magyar szabályozás? Erről kérdeztük Bor Olivért, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának kiberbiztonsági és kommunikációs szakértőjét, aki a gyakorlati teendőkről és a kiszabható büntetésekről is beszélt. Klasszis podcast.


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Elgondolkodtak Önök már azon, hogy hány évig kellene dolgozniuk 83 millió, illetve 925 millió forintért? Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára, illetve Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnöke ennyi kenőpénzt kapott a Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint. Ráadásul Magyar Péter hangfelvétele szerint Varga Judit akkori igazságügyi miniszter tudhatott arról, hogy Rogán Antalék kihúzathatták magukat az ügy nyomozati anyagából. A NER-lázadó, úgy tűnik, felrázta a tetszhalott magyar társadalmat, tömegeket képes kivinni az utcára.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Mi, vagy éppenséggel ki mozgatja Magyar Pétert? És tényleg gondolhatta azt, hogy a volt feleségét, a Völner-Schadl-ügy idején regnáló igazságügyminisztert kihagyja a szórásból? Varga Judit a NER egyik fontos oszlopa volt, de mi van Magyar Péterrel, neki megbocsáthatjuk, hogy hosszú éveken át tűrte és élvezte a NER működését? Vitézy Dávid tényleg a Fidesz trójai falova lenne? Csak néhány kérdés, amiről kollégáink: Csabai Károly, Litván Dániel és Vég Márton elmondják a véleményüket az Ez Viszont Privát podcast legújabb adásában.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00