Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

Kalandvágyból külföldre

Dora

Vissza

Kalandvágyból külföldre

Dora

Társadalom és kultúra Helyek és utazás

Adásaimban külföldön élt, vagy most ott élő emberekkel beszélgetek. Megosztják velünk tapasztalataikat, hogy mi alapján döntöttek az adott ország mellett. Nem mindenki kalandból indult neki, de mégis minden történetben tetten érhető a kaland. Ha eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen lehet külföldön élni, vagy csak szeretnél történeteket hallani emberekről, akik megtapasztalták, milyen az élet a határon túl, akkor tarts velem. Hetente új adással jelentkezem.

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 93 elemből.

Ági az egyetem befejezése után légiutaskísérőként dolgozott, így lehetősége volt a fél világot beutazni. 6 éve párjával mégis a Föld legelszigeteltebb államában élnek, Ausztráliától is 2000km-rel távolabb. Meglepő módon egész nagy, 1200 fős magyar populáció él a szigeten. Hogy milyen Új-Zélandon élni, kiderül az adásból.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Zsófit az egyik adásban szereplő Júlia utazási módszere inspirálta arra, hogy elinduljon költséghatékonyan Veronába, ahol önkénteskedik szállásért és ellátásért cserébe. Rengeteg élmény, ismeretség, munkalehetőséggel lett gazdagabb. Régóta arra törekszik, hogy helyfüggetlenül tudjon dolgozni, így aztán élt már Rómában fél évet és jövőre Veronában terveznek hosszabb időt tölteni férjével.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Egy óceánjáró hajón énekelni nem mindennapi dolog. Eszter énekes, többnyire musical-ekben szerepel. Korábban hónapokat töltött a hajón, az utóbbi időben vendég művészként áll színpadra. Ha téged is érdekel, hogy milyen az élet egy ilyen 13 emeletes hajón és hogy miért jó Hamburgban élni, hallgasd meg az adást!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Nem tudod, hol van Todi, az Umbriai Magyar Köztársaság fővárosa? Ezzel az adással feltesszük a térképre ezt a festői olasz városkát. Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva két éve költözött Umbriába, és egyből felpezsdült a művészeti élet ott is. Utas és holdvilág túrájuk nagyon népszerű, évente több alkalommal hirdetik a programot.  Hogy miért pont Todi, és milyen ott az élet, kiderül az adásból.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

- Elkerülhető-e a magány érzés? 

- Mikor jobb maradni és mikor jobb hazamenni? 

- Hogy érzik magukat a hazaköltözöttek? 

- Otthoni kapcsolatok befolyásolják-e a hazatérést?

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Fanni ma már hálás annak az általános iskolás angol tanárjának, aki azt jósolta, hogy sosem fog megtanulni angolul, mivel a magyart sem beszéli jól. Az éppen alakuló önbizalma megroppant abban a pillanatban, de egy makacs bizonyítási kényszer is kialakult benne, így történhetett, hogy ma már angolul felsőfokon, törökül közép szinten beszél és most épp a cseh nyelvet tanulja. Fanni történetét szeretettel ajánlom, mert tanulságos a története.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Egy kaliforniai ösztöndíj kellett ahhoz, hogy rájöjjön Beáta, hogy nem biztos, hogy Magyarországon akarja leélni az életét, szívesen kipróbál más országot is. Most épp Kanadában él férjével és hároméves kisfiukkal, de most amikor hallgatod ezt a részt, már éppen szedelőzködnek, hogy továbbálljanak egy olyan országba, ami a bakancslistájukon volt, hogy ott mindenképp el szeretnének tölteni egy hosszabb időt.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

- Milyen krízishelyzetek adódhatnak ha stabilan külföldön élünk? 

- Párkapcsolati krízis és munka krízis? 

- Mi a megoldás? 

- Mi a teendő, ha itthon MÁR, külföldön MÉG nem érezzük magunkat otthon?  

A kérdéseket Szabó Vivien pszichológus válaszolja meg, akinek a külföldre költözés lelki hatásai a szakterülete.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Gondolkoztál-e már azon, hogy vajon milyen lehet Thaiföldön vállalkozni? Mennyi pénz kell ahhoz, hogy kényelmesen megélj ott? Vannak-e veszélyes állatok? Milyen az időjárás? Jó-e az egészségügy? Mindezeket a kérdéseket Boglárka megválaszolja, mert régóta erre veszik az irányt, ha vakációra indulnak, 3 éve pedig már ott is él családjával. Ha azon töprengsz, hogy odaköltöznél, vagy csak nyaralni indulsz, ez a rész neked szól.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

- Hogy tudunk segíteni a gyereknek a beilleszkedésben? 

- Milyen szakaszai vannak a beilleszkedésnek? 

- Hogyan győzzük le a kultúrsokkot? 

- Hogyan szerezzünk új barátokat? 

A kérdéseket Szabó Vivien pszichológus válaszolja meg, akinek a külföldre költözés lelki hatásai a szakterülete.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00