Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

ÍzüleTITOK podcast

Koroknai Medical

Vissza

ÍzüleTITOK podcast

Koroknai Medical

Egészség és fitnesz Tudomány Biológia

Titkok, amiket a saját testünk sem mond el. 

A mozgás mindannyiunk számára az egyik legtermészetesebb dolog. Épp ezért tud meglepő lenni, ha valami nem, vagy nem úgy működik, ahogy eddig. 


Egy podcast azoknak, akik szeretnének tudatosabban élni, állni, ülni. 


Te is alkudozol magaddal, hogy mi az a fájdalom, amit még el akarsz viselni, mert céljaid vannak? Mert még nem akarsz, vagy épp nem mersz orvoshoz menni? Halld meg, mit suttognak a testrészeid.


Ha szeretnéd azt, hogy jobban megértsd azokat a jelzéseket, amiket a tested küld neked és szeretnél tisztában lenni azzal, hogy mi a teendő, ha épp ez egy vészjelzés, akkor az Izületitok podcast a Te csatornád. 


Tarts velünk és ismerd meg jobban saját magad! Ne legyenek titkaid a saját tested előtt!

Epizódok

1-5 megjelenítése a(z) 5 elemből.

Testünk hegeinek történetei vannak. 
De elég, ha emlékszünk a keletkezésükre, nem kell, hogy a történetek nyomai később is problémákat okozzanak nekünk a mindennapokban. 

Az esztétikai kellemetlenségen túl, a kezeletlen, összenőtt szövetek számos egyéb panaszt is okozhatnak. 
Mi az oka ezeknek és milyen megoldások vannak arra, hogy az instabil szövetek más szövetekhez való rögzülését elkerüljük.  

Szakértőnk, aki ebben az epizódban beavat minket a hegek titkaiba: 
Kuszi Alexandra gyógytornász – fizioterapeuta, hegkezelő specialista.

Gyártó: Showcast Media

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Út az ülőmunka, mozgásszegény életmód és rossz táplálkozástól a kerekesszékbe való kerülés lehetőségéig. Egy személyes történet arról, ami bármelyikünkkel megeshet. Hogyan lehet felállni egy kilátástalannak tűnő helyzetből, magunk mögött hagyva a kifogásokat és kialakítani egy olyan életet, ahol minden nap a jövőnkbe fektetünk? Mi a hajtóerő és hogyan tudjuk megtalálni a sajátunkat? Miért fontos a fokozatosság, a bemelegítés és az esetleges sérülések utáni türelem a rehabilitáció alatt?

Lippai Roland life és karrier coach története a gerinc implanttól az ultrafutó életmódig. Fokozatosság, mentális erő felépítése, stressz, sérülések és türelem. Egy személyes történet és megélt tapasztalatok megosztása azért, hogy tanulva belőlük, velünk ne történhessen meg. Ha mégis, tudjuk, hogy mindig van kiút, csak hinnünk kell magunkban.

Gyártó: Showcast Media

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A gerinc(porckorong)sérv a modern világunk népbetegsége, mely a népesség 3%-át is érintheti. Elsőre nem tűnhet nagy számnak, de tegyük mellé, hogy a tünetmentes porckorongsérv előfordulása már 30% közelében van. 
És csak idő kérdése, hogy jönnek a tünetek is, emiatt ne várjuk meg, hogy beköszönjenek. 
De mit tehetünk, hogy ne alakuljon ki és miért a derék-és nyaktájékon a legjellemzőbb? 
Mit és hogyan csinálhatunk, ha már kialakult és nem akarjuk, hogy visszatérjen? Tényleg le kell mondanunk örökre a sportról vagy van visszaút? 

Ismerjük meg a porckorongjaink titkait, tárjuk fel a sérülés kialakulásának okait és induljunk el újra a mozgás útján. 
A mai epizód szakértő vendége Dr. Koroknai András reumatológus főorvos,  életmód orvos, a Koroknai Medical orvosszakmai vezetője, akivel együtt indulunk felfedező útra a gerincünk mentén.

Gyártó: Showcast Media

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Futás. Egyre többen űzik manapság, folyamatosan nő a rajongói bázisa. A legegyszerűbb belépésnek tűnik a sport világába, hiszen csak egy cipő kell hozzá és indulás. De az egyszerűség nem minden esetben jelenti azt, hogy könnyű is jól futni és nem mindenkinek ugyanaz a stílus és tempó az ajánlatos. 

Ebben az epizódban megvizsgáljuk a pozitív élettani hatásai mellett azt is, milyen sérüléseink lehetnek, de legfőképp, hogyan tudjuk megelőzni azokat. A beton síkjáról indulva felmerészkedünk majd keményebb terepekre, érintünk pár futással kapcsolatos tévhitet és eloszlatjuk vagy megerősítjük azokat. Cipők, betétek, életkori sajátosságok és technikák titkait kutatjuk azért, hogy a futás a szabadság feltöltődését hozza el, ne pedig a rehabilitáció bezártságát. 

A titkok nyomába ebben az epizódban Dr. Horváth Katalin mozgásszervi rehabilitációs szakorvossal indulunk. Rajtra készen állsz? Akkor tarts velünk a futópályán most fülben, majd utána felelősséggel és felkészülten a valóságban is!


Gyártó: Showcast Media

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Az evolúció nem minden esetben hoz jó dolgokat. A kényelem, a mindennapos stressz és a digitalizáció térnyerésével ránk szabadult technológiai vívmányok vonzó alternatívák, ha pihenésre gondolunk. De mi történik közben a testünkkel? Miért rossz az, ha csupán a passzív pihenési formákat részesítjük előnyben?  Hogyan hozhatjuk vissza a bennünk élő kismajmot, aki mindennapos mozgásával sosem találkozott a gerincsérvvel! 

A mozgás pozitív élettani hatásairól ugyanúgy szó lesz ebben az epizódban, mint ahogyan a mozgásszegény életmód kockázatairól szintén. Dr. Koroknai András , reumatológus főorvos, életmód orvos az első epizód vendége, hogy az alapoktól indulhasson el az Izületitok csatorna.

A műsor a Koroknai Medical támogatásával készült.
Gyártó: Showcast Media

Gyártó: Showcast Media

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00