A mohácsi Garat Malomban 1992 óta forognak a muzeális értékű malomhengerek, melyek 100%-ban adalékanyag-mentes liszteket állítanak elő. 2017-ben vásárolta meg a céget a Bóly-Töttösi Mezőgazdasági Szövetkezeti Zrt., hogy kizárólag saját termesztésű, jó minőségű búzájukat őröltessék a malomban. Családias méretű malomról van szó, amely indulása óta dinamikusan növekszik, így mára elérte a kapacitása csúcsát, amit egyelőre nem terveznek jelentősen növelni.
De mitől jobb egy kézműves liszt, mint a nagyüzemi előállítású? Hogyan tudnak stabil minőséget és mennyiséget garantálni? Mennyire van kiveszőben a molnár szakma? Hogyan érinti a malom működését az elszabaduló árak? És hogyan sikerült előzetes vezetői és malomipari tapasztalat nélkül beletanulnia a Garat Malom vezetésébe? Ezekről is beszélgettünk Bányai Diána cégvezetővel.
A felvétel a T20 stúdióban készült, t20studio.hu A beszélgetést a Magyar Termék Nonprofit KFT. támogatta.
www.portfolio.hu/portfolio-podcaster
Apple: https://podcasts.apple.com/us/podcast/home-business/id1578855327
Spotify: https://open.spotify.com/show/4ToZOxdJ6noQNKUmSjWtL3
Podbean: https://homebusinesshungary.podbean.com
Extremenet: https://extremenet.hu/home-business
T20studio: https://t20studio.hu/home-business
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCn3sDGiiuGAuSXLTGEYjgRg
Facebook: https://www.facebook.com/extremenetkft