Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Vesszen a napraforgó? Mi a baj a nagy gépekkel? Miért csalódás az AÖP? - HEKTÁR Nagyágyúk (Berend Ferenccel, Csepregi Attilával és Lajos Mihállyal)

Vissza

Vesszen a napraforgó? Mi a baj a nagy gépekkel? Miért csalódás az AÖP? - HEKTÁR Nagyágyúk (Berend Ferenccel, Csepregi Attilával és Lajos Mihállyal)

Jun 06. | 113 perc

Tudomány Természettudomány
00:00:00
/
01:53:24

Virtuális határszemle, a 2023-es szezon kihívásainak megvitatása és a szárszilárdítók kérdése. A talajvédelem fontossága. Mit kellene változtatni, hogyan lehetünk fenntarthatóbbak? Mi a baj a napraforgó termesztésével? Kalásztépő vágóasztalok előnye a talajvédelem szemszögéből. Miért volt nagy csalódás az AÖP, és ki mit választott? Itt a HEKTÁR legújabb podcastsorozata, a NAGYÁGYÚK Gribek Dániel állandó vendégeivel:

- Berend Ferenc
regeneratív gazdálkodó, aki őszintén beszél nehézségeiről, a no-till technológia előnyeiről és kihívásairól. A Somogy vármegyei gazdálkodó mintegy 400 hektáron alkalmaz talajkímélő technológiákat, és teljesen más szemlélettel rendelkezik, mint legtöbb gazdatársa.
- Csepregi Attila
ügyvezető, a Lajoskomáromi Cégcsoport irányítója, akinek mintegy 8000 hektárra van rálátása Fejér vármegyében. Bár a forgatásnélküli talajművelésben hisz, időnként az ekét is felcsatolja, és bár nem tartja hosszútávon fenntarthatónak, indokolt esetben szánt.
- Lajos Mihály
őstermelő, az Agrofil-SZMI Kft. ügyvezetője, aki Püskin már elindult a min-till és a no-till útján, de sok tekintetben még keresi a megfelelő utat, aminek érdekében számos kísérlet beállításában van komoly szerepe országszerte. Kendőzetlenül és kíméletlenül küzd a marketingvezérelt agrárium ellen.

🎧 Youtube bit.ly/3qvd3zz 🎧 Spotify bit.ly/3P5WBzI 🎧 Apple podcast bit.ly/3NfOXSa 🎧 Google podcast bit.ly/43LUuFk 🎧 Deezer bit.ly/3qvxhcx 🎧 hektarpodcast.hu bit.ly/3WPoYUU


Három hónap múlva folytatjuk!

Tovább a podcast oldalára