Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Szokolics Sári

Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Szokolics Sári

Feb 24. | 43 perc

Egészség és fitnesz Mentális egészség
00:00:00
/
00:43:01

Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amelyben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történeteit. A 19. részben Süveges Gergő beszélget Szokolics Sári leukémiából gyógyult fiatallal.

Az interjúból megtudhatjuk, hogyan fogadta az akkor 10 éves Sári és családja a betegség hírét.

Sári mesél a gyógyulás folyamatáról: a kezelésekről, az iskolába történő visszailleszkedésről, barátairól, sportolásról, újrakezdéséről.

Kiderül az is, hogy mi történt, miután a helyreállás után megállapították a leukémia kiújulását, és újabb kezelések következtek, idegen donoros őssejt-transzplantációval együtt. Sári beszél a félelemmel való újbóli szembenézésről és az életről a steril bokszban, de a családi összefogásról, a testvéri kapcsolatokról, az orvosoktól és nővérektől kapott segítségről is sokat megtudhatunk.

Sári mesél arról is, hogyan változott meg a gondolkodásmódja, életről való felfogása, mi tanult az egészből, és hogyan szeretne érettségi után önkénteskedni és gyógypedagógiai irányban továbbtanulni.

Végül szóba kerül az Érintettek Egyesülettel való kapcsolata és a gyógyult fiatalokat összefogó Youth Cancer Europe nemzetközi szervezet is.

Tovább a podcast oldalára