Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Pektor Gabriella

Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Pektor Gabriella

Dec 12. | 32 perc

Egészség és fitnesz Mentális egészség
00:00:00
/
00:32:47

Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amelyben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történeteit.

A 17. részben Gécsek-Tóth Enikő beszélget Pektor Gabriella tanítóval, gyógytestnevelővel, sportrekreáció edzővel, a Pektorna mozgásfejlesztő program létrehozójával.

Az interjúból megtudhatjuk, hogyan fejlesztette ki Gabriella két kollégája támogatásával a saját, egyénre szabott mozgásterápiáját, mely a mindennapi életben használatos eszközök felhasználásával és rengeteg játékkal segíti az óvodás és kisiskolás gyermekek mozgásfejlesztését.

Kiderül az is, hogy ez a terápia hogyan segít a beilleszkedési nehézségekkel, magatartászavarokkal küzdő, diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás gyermekeken.

Gabriella elmeséli, hogyan került kapcsolatban 23 évvel ezelőtt a Tűzoltó utcai klinikával, ahol először csak játékkal, majd játéktevékenységbe ágyazott mozgásfejlesztő gyakorlatokkal segítette az onkológiai osztályra kerülő gyermekeket.

Végül betekintést kapunk abba, hogyan változtatja meg a betegség a gyógyult gyermekek hozzáállását az élethez, és hogyan próbálnak már fiatal felnőttként másoknak segíteni.

Tovább a podcast oldalára