Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Kovács Emese

Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Kovács Emese

Nov 04. | 28 perc

Egészség és fitnesz Mentális egészség
00:00:00
/
00:28:29

Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amiben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történeteit. A 16. részben Erhardt Ágoston beszélget Kovács Emesével, aki Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán dolgozik diplomás ápolóként.

Az interjúban Emese nővér elmeséli, hogyan lett a gyermekápolás a hivatása, és hogy jutott el a diploma megszerzéséig.

Megtudhatjuk azt is, hogyan lehet jó kapcsolatba kerülni a szülőkkel, gyermekkel, és hogy az empátia, a szeretet és az őszinteség az alappillérei ezeknek a kapcsolatoknak. Kiderül az is, hogy lehet a gyermekek mindennapjait örömtelibbé tenni a kórházban akár zenével, akár egy táncverseny megtartásával.

Emese nővér beszél arról, hogyan lehet elkerülni a kiégést évtizedek elmúltával, és hogyan lehet feltöltődni a futásból, a család által nyújtott támogatásból.

Végül szóba kerül a kapcsolat az Érintettek Egyesülettel, valamint az érintett szülők által nyújtott támogatás fontossága.

Köszönjük szépen a támogatást a Kulturális és Innovációs Minisztériumnak és a Családbarát Magyarországnak!

Jó időtöltést hozzá!

#érintettekegyesület #podcast #videó #gyógyítóbeszélgetések #kovácsemese #lászlókórház #gyermekdaganat  #gyermekhematológia

Tovább a podcast oldalára