Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Dr. Csóka Mónika

Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Dr. Csóka Mónika

Sep 28. | 37 perc

Egészség és fitnesz Mentális egészség
00:00:00
/
00:37:19

Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amiben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történeteit.

A 15. részben Süveges Gergő beszélget dr. Csóka Mónikával, aki a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai részlegén egyetemi docens, valamint osztályvezető főorvos az onkológiai osztályon.

Az interjúban Csóka doktornő mesél a családjáról, köztük édesanyjáról, aki nagyszerű példa volt előtte az orvoslás terén.

Megtudhatjuk, hogy milyen nőként orvosnak, azon belül is vezetőnek lenni egy szinte teljesen férfiak által dominált területen, és milyen okai vannak annak, hogy nőként nehezebb ezen a területen teljesíteni.

A doktornő beszél a családjáról, gyermekeiről, külföldi tanulmányairól, élete nehezebb időszakairól, és megtudhatjuk, mi ad erőt neki a munkájában.

Az interjúból kiderül, hogy hogyan lehet hatékonyan együttműködni a kollégákkal, hogyan kell kommunikálni a szülőkkel, gyermekekkel, mennyire fontos az őszinteség, a határozottság, valamint szóba kerülnek az alternatív gyógymódok is. 

Köszönjük szépen a támogatást a Kulturális és Innovációs Minisztériumnak és a Családbarát Magyarországnak!

Jó időtöltést hozzá!

Tovább a podcast oldalára