Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Szabó Angelika

Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Szabó Angelika

Apr 18. | 40 perc

Egészség és fitnesz Mentális egészség
00:00:00
/
00:40:48

Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amiben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történeteit. A 12. részben Gécsek-Tóth Enikő beszélget Szabó Angelikával, aki osztályvezető ápoló a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai részlegének hematológiai osztályán.

Az interjúban Angelika nővér mesél közel 32 éve folyó munkájáról a hematológiai osztályon, és megtudhatjuk, hogyan lett a gyermekgyógyászat az élete.

Kiderül az is, mennyire fontos a szülőkkel történő beszélgetés és az őszinte kommunikáció a különböző korosztályú gyermekekkel, melyek alapvető részei a kiszámíthatóságnak és a gyógyulási folyamatnak.

Angelika nővér beszél a magas gyógyulás arányról, de arról is, hogy milyen nehéz, ha egy gyermeket elveszítenek, és hogy hogyan lehet erre felkészíteni a szülőket.

Kiderül az is, hogy milyen sokszínű munka folyik a hematológiai osztályon, és szó esik az elmúlt években kialakított gyermekbarát környezetről, az osztályon levő családias hangulatról, az ott lévő szülők által nyújtott segítségről, a bent töltött idő, az odafigyelés, az állandó felügyelet fontosságáról.

Angelika nővér mesél a rákos megbetegedéséről, a gyógyulásáról, és hogy ez mennyire segítette a gyermekek, szülők még mélyebb megértését, a még nagyobb empátiát, a még nagyobb fokú hitelességet.

Tovább a podcast oldalára