Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Dr. Kállay Krisztián

Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Dr. Kállay Krisztián

Feb 19. | 42 perc

Egészség és fitnesz Mentális egészség
00:00:00
/
00:42:28

Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amiben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történetei. A 11. részben Dr. Kállay Krisztiánnal, a Dél-pesti Centrumkórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályának osztályvezető helyettes főorvosával beszélget Süveges Gergő.

Az interjúból megtudhatjuk, milyen utat járt be Kállay doktor ahhoz, hogy transzplantációs orvos legyen, ahol nemcsak a kihívás, de a sikerélmény is nagyobb.

Érdekes információkat tudhatunk meg a csontvelő transzplantációról, a tudomány fejlődéséről, az egyre nagyobb gyógyulási arányokról. Kállay doktor számunkra is érthető módon beszél a csontvelő transzplantáció folyamatáról, a donorok fontosságáról, a sikeres műtétek mögött folyó összehangolt, hónapokon át tartó munkáról, melyben egy egész team vesz részt.

A doktor úr beszél az ezen a területen folyó európai együttműködésről, a kutatásokról, a magyar orvosok szerepéről.

Az interjúból kiderül az is, hogy mennyire fontos a családokkal történő kapcsolattartás, a szülőkkel fenntartott partneri viszony, a különböző korosztályokkal folytatott megfelelő kommunikáció, az őszinteség.

Kállay doktor mesél a családi hátteréről, az ott kapott támogatásról, a gyermekeivel való kapcsolatáról.

Megtudhatjuk azt is, hogy a doktor úrnak mi a hobbija, mitől töltődik fel. Szóba kerül az Érintettek Egyesülettel való kapcsolata, a szülői szervezetek fontossága, ereje.

Tovább a podcast oldalára