Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Dr. Hauser Péter

Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Dr. Hauser Péter

Jan 29. | 37 perc

Egészség és fitnesz Mentális egészség
00:00:00
/
00:37:49

Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amiben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történetei. A 10. részben Dr. Hauser Péterrel, a miskolci Gyermekegészségügyi Központ vezető főorvosával beszélget Süveges Gergő.

Hauser doktortól megtudhatjuk, hogy egy kórház vezetése mellett milyen fontos a szakmában megmaradni, melynek alapvető része a jó kapcsolat fenntartása a gyermekekkel és szülőkkel, a kötetlen beszélgetések a vizitek alkalmával.

A doktor úr elmeséli, mi indította arra, hogy orvos, azon belül is gyermekonkológus legyen, mesél a szülői támogatásról, a mentősként végzett munkáról, a nehézségek melletti rengeteg jó élményről.

Az interjúból megtudhatjuk, hogy mitől hiteles egy orvos, mit jelent Hauser doktor számára az igazi siker, és mit lehet tenni egy gyermek elvesztése esetén. A doktor úr beszél a segítés és ugyanakkor az őszinteség fontosságáról, még ha ez alkalmanként több nehézséggel is jár.

Szóba kerül még a feltöltődés, a problémák elengedése, a családi kapcsolatok fontossága.

Betekintést kapunk az elmúlt évtizedek alatt a gyermekonkológia területén elért hatalmas eredményekről, a több mint 80 százalékos gyógyulási arányról.

Végezetül megismerkedhetünk a doktor úr Érintettek Egyesületben végzett önkéntes munkájával, és szóba kerül az Egyesület, mint civil szervezet működésének fontossága, az egyesületi kiadványok, és az általuk nyújtott segítség.

Tovább a podcast oldalára