Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Sipos Péter gyógyult fiatal

Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Sipos Péter gyógyult fiatal

Jan 06. | 39 perc

Egészség és fitnesz Mentális egészség
00:00:00
/
00:39:21

Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amiben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történetei. A 9. részben Sipos Péter gyógyult fiatallal, kosárlabda edzővel beszélget Süveges Gergő.

Péter felidézi, hogyan tudták meg, hogy daganatos beteg lett, és ez lelkileg hogyan hatott rá kamaszként. Elmeséli azt is, hogy hogyan fogadta a családja a diagnózist, milyen kapaszkodókat kerestek, és hogyan alakult a testvérével való kapcsolata.

Az interjúból megtudhatjuk, mi történt vele a gyógyulás folyamata során, hogyan nézett szembe azzal, hogy a teljes gyógyuláshoz a karjának az amputálása szükséges. Megosztja velünk, hogyan hatott ez a trauma a saját érzelmeire és a kosárlabdához fűződő addigi álmaira.

Péter azt is elmondja, hogy hogyan zajlik a jelenlegi élete, és hogyan jutott el a gyógyulttá nyilvánítása után egészen a kosárlabda edzőségig.

Megtudhatjuk azt is, milyen sokat számított neki a barátaitól és a párkapcsolatából érkező segítség, bátorítás.

Végezetül Péter üzenete a jelenleg hasonló nehéz helyzetben levő beteg gyermekeknek, fiataloknak: van kiút, van megoldás, nem szabad feladni!

Tovább a podcast oldalára