Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Horváth-Csitári Boglárka

Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Horváth-Csitári Boglárka

Dec 22. | 33 perc

Egészség és fitnesz Mentális egészség
00:00:00
/
00:33:01

Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amiben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történetei. A 8. részben Horváth-Csitári Boglárka mentálhigiénés szakemberrel és egyben érintett édesanyával beszélget Erhardt Ágoston.

Horváth-Csitári Boglárka elmeséli, hogyan tudták meg, hogy probléma van a kisfiúkkal, hogyan reagáltak, melyek voltak a kezdeti lépések.

Megtudhatjuk azt is, hogy lelkileg mit jelentett ez a családnak, honnan tudtak erőt, reményt meríteni ebben a helyzetben.

Boglárka mesél a család többi tagjáról, ők hogyan élték meg a bizonytalanságot, a teljesen új helyzetet, valamint beszél a testvérekre történő odafigyelés fontosságáról.

Az interjúból megtudhatjuk, hogy lehet meglátni azt, ahogy traumából élet születik, és átértékelni az élet, a család fontosságát. Boglárka mesél arról is, hogy a történtek hogyan formálták újjá Istennel való kapcsolatát, de arról is szó esik, hogy milyen más erőforrások tudnak segíteni ezen az úton.

Végül hallhatunk egy nagyon bátorító üzenetet mindazok számára, akik most vannak ebben a nehéz élethelyzetben.

Tovább a podcast oldalára