Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Dr. Békési Andrea és Horváth-Csitári Boglárka

Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Dr. Békési Andrea és Horváth-Csitári Boglárka

Dec 09. | 36 perc

Egészség és fitnesz Mentális egészség
00:00:00
/
00:36:38

Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amiben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történetei. A 7. részben Dr. Békési Andrea gyermek hematológus szakorvossal és Horváth-Csitári Boglárka mentálhigiénés szakemberrel és egyben érintett édesanyával beszélget Erhardt Ágoston.

Az interjúban közérthető nyelven kapunk sok hasznos információt arról, hogy mi is az az ITP betegség.

Kiderül, hogy a vérlemezkék száma miért nagyon fontos, miért probléma, ha alacsony a számuk, és laikus szülőként milyen tünetekről tudjuk felismerni, hogy a gyermekkel probléma lehet ezen a területen.

Békési doktornő beszél a betegséggel járó nehézségekről, a megfelelő gyermek-szülő-orvos kapcsolatról, és hogy mire kell odafigyelni a gyógyulás folyamata során -  például hogy milyen sportot lehet végezni.

Horváth-Csitári Boglárka mesél arról, ők hogyan tudták meg, hogy a gyermekük ITP betegségben szenved, hogyan élték meg a kezdeti nehézségeket, milyen félelmekkel néztek szembe szülőként, valamint hogyan vonták be a család többi tagját a gyógyulás folyamatába.

Az interjúból megtudjuk, hogy miért fontos az elfogadás, a segítségnyújtás, a rendszerszemlélet a családban, és hogyan lehet e célból igénybe venni az Érintettek Egyesület által létrehozott Segítő Vonalat.

Végül mindkét interjúalanytól elhangzik egy-egy bátorító üzenet azok számára, akik most kerülnek ebbe a nehéz helyzetbe.

Tovább a podcast oldalára