Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Dr. Békési Andrea gyermek hematológus szakorvos

Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Dr. Békési Andrea gyermek hematológus szakorvos

Nov 25. | 29 perc

Egészség és fitnesz Mentális egészség
00:00:00
/
00:29:49

Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amiben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történetei. A 6. részben Dr. Békési Andreával, gyermek hematológus szakorvossal beszélget Erhardt Ágoston.

Az interjúból megtudhatjuk, hogy dr. Békési Andrea hol végezte tanulmányait, és hogyan is került erre a nem annyira könnyű pályára.

A doktornő mesél a gyerekekkel és szülőkkel történő kapcsolattartásról, hogy mennyire fontos az őszinteség, a bátorítás, és kiderül az is, hogy mi a titka a megfelelő hangnem megtalálásának a különböző korosztályokkal. Megtudhatjuk azt is, hogy mindebben milyen szerepet játszik a doktornő által elvégzett pszichoterapeuta és hospice szakképzés.

Békési doktornő őszintén beszél arról, hogy mi az, ami nagyon szerethető a munkájában, mi a legnehezebb, és hogyan lehet elkerülni a kiégést.

Szó esik még az interjúban a civil szervezetekkel történő együttműködésről, az utánkövetés fontosságáról, a már régebben gyógyult gyermekekkel történő kapcsolatairól, és megtudhatjuk azt is, hogy töltődik fel túrázással, olvasással, főzéssel.

Tovább a podcast oldalára