Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Juhászné Elek Karolina

Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Juhászné Elek Karolina

Sep 08. | 27 perc

Egészség és fitnesz Mentális egészség
00:00:00
/
00:27:53

Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amiben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történeteit. A 3. részben Juhászné Elek Karolinával, a SOTE II. számú Gyermekklinikáján dolgozó gyermekápolóval beszélget Gécsek-Tóth Enikő.

A podcastból megtudhatjuk, hogy Juhászné Elek Karolina, vagy ahogy mindenki ismeri, Karola nővér hogyan került a Gyermekklinika hematológiai osztályára, majd az ambulanciára, ahol a vérvétel lett a fő munkaterülete.

Karola nővér beszél arról, hogy kiktől tanult, hogyan kell a gyermekekkel úgy foglalkozni, hogy ne traumaként éljék meg a vérvételt. Elmeséli, hogyan telik egy napja, és megható történeteket is hallhatunk az itt folyó munkáról, az örömteli pillanatokról, de a veszteségek feldolgozása is szóba kerül.

Megtudhatjuk azt is, hogy Karola nővér honnan merít erőt a mindennapi munkához, a gyerekekkel, szülőkkel történő folyamatos, szeretetteljes kapcsolattartáshoz, akik közül sokkal a mai napig tartják a kapcsolatot.

Tovább a podcast oldalára