Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Dr. Kriván Gergely

Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Dr. Kriván Gergely

Aug 19. | 47 perc

Egészség és fitnesz Mentális egészség
00:00:00
/
00:47:27

Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amiben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történetei. Az 1. részben Dr. Kriván Gergellyel, a Szent László kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályának osztályvezető főorvosával beszélget Süveges Gergő.

Az interjúban dr. Kriván Gergely elmeséli, hogyan és miért kapcsolódott be a Magyarországon folyó őssejt transzplantációs munkába, és hogy lett ez élete meghatározó területe. Megtudhatjuk hétköznapi nyelven, hogyan is működik az őssejt transzplantáció, mikor van rá szükség, mennyire sikeres ez a kezelési módszer.

A doktor úr beszél a háttérben folyó összetartó munkáról, a magyar és külföldi szakemberekkel tartott közös konzultációkról, az elért sikerekről.

Szóba kerül az is, hogy a Démétér Ház vezetésében történő részvétel, a civil szervezetekkel, köztük az Érintettek Egyesülettel történő együttműködés kívülről, az olvasás és a sport pedig belülről ad erőt a sikeres mindennapi munkához. Az interjú végén azt is megtudhatjuk, hogy mi az a Biobank, és hogyan működik ez Magyarországon.

Tovább a podcast oldalára