Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

S05EP02 – The Michael 55

Vissza

S05EP02 – The Michael 55

Jan 18. | 73 perc

Formula.hu

Hírek Sporthírek Sport Technológia
00:00:00
/
01:13:15

Január elején 55 esztendős lett minden idők egyik, vagy talán a legnagyobb F1-es pilótája – Michael Schumacher karrierjének kezdeteiről, riválisairól, alakjáról és jelentőségéről beszélgettünk.

Ha szeretnél hozzájárulni a műsor fenntartásához és fejlődéséhez, megköszönjük, ha támogatsz minket a Patreonon: https://www.patreon.com/formulapodcast.

„A Michael” – így emlegeti Michael Schumachert valaha volt talán legnagyobb riválisa, Mika Hakkinen, akivel már F1-es karrierjük kezdete előtt „egymásra” találtak, s akivel a sportág történetének egyik emblematikus párharcát vívták éveken át.

Persze a január elején 55. életévét betöltő német klasszis kapcsán nemcsak erről a gigászi csatáról beszélgettünk, hanem többek között kettős, a vérprofit és a bulikirályt egyaránt magába foglaló személyiségéről, a Schumi-mániáról, a kétezres évek eleji „rémuralomról”, a második karrierről és a megkerülhetetlen síbalesetről is.

Egy korszakalkotó zseni, aki örökre megváltoztatta az F1-et: a Formula Podcast idei második adását A Michaelnek szenteltük.

*

A Formula Podcast támogatója a Vodafone Podcast Pioneers program!

Januári adásaink elkészítését többek között Varga Csaba, Ort Noémi, Bali Viktor, Kocsis László, Fehér Ákos, Surányi Marcell és Magda Zsanett Odett támogatták. Köszönjük nekik!

Készítették:
Gellérfi Gergő, az Autósport évkönyv szerkesztője (fb.com/gellerfigergoF1)
Mészáros Sándor, a Száguldás és cirkusz c. könyvsorozat szerzője (@mesandor)

Support the Show.

A Formula Podcast az Autósport és Formula Magazin és a Formula.hu Forma-1 témájú podcastje, amely 2020 márciusa óta heti egy vagy több adásban dolgozza fel az F1 színfalak előtti és mögötti történéseit. A produkció állandó stábját Gellérfi Gergő motorsport-szakíró és Mészáros Sándor, az egyetlen állandó Formula-1 akkreditációval rendelkező hazai újságíró alkotja. A műsorban olyan sztárvendégek szólaltak meg, mint a Formula–1 több világbajnoka, így Nelson Piquet és Jacques Villeneuve, a száguldó cirkusz több aktív versenyzője, a sportág vezetői, köztük Ross Brawn, vagy épp az AC/DC énekese, Brian Johnson. #f1 #forma1 #formula1 #motorsport #autósport

Tovább a podcast oldalára