Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

S04EP56 – Servus Franz!

Vissza

S04EP56 – Servus Franz!

Dec 15. | 61 perc

Formula.hu

Hírek Sporthírek Sport Technológia
00:00:00
/
01:01:02

18 év után Franz Tost leköszönt a faenzai F1-es istálló éléről, a Formula Podcast stábja pedig úgy gondolta: az osztrák szakember megérdemel egy búcsúműsort!

Ha szeretnél hozzájárulni a műsor fenntartásához és fejlődéséhez, megköszönjük, ha támogatsz minket a Patreonon: https://www.patreon.com/formulapodcast.

Naná, hogy megérdemli! Két nagy világbajnok, Vettel és Verstappen is az irányítása alatt „kezdte az ipart” számos más versenyzőhöz hasonlóan, a Red Bull kisebbik csapatát mindvégig megbízhatóan, komoly elkötelezettséggel irányította. A karrierjét versenyzőként kezdő osztrák komoly áldozatot hozott a pályafutásáért, s bár ideje javarészében a paddock szürke eminenciásának számított, egy idő után egyfajta misztérium lengte körül a faenzai formáció első emberét.

Tostnak – aki útja során Kesjár Csabával is kapcsolatban került - a második vonalban szánt fontos szerepet Dietrich Mateschitz, a szakvezető pedig mindvégig hűséges maradt a legendás üzletemberhez, akitől élete nagy lehetőségét kapta. Sikerek, kudarcok, fénypontok, egyetlen igazi botrány és a külvilág számára nem igazán látható emberi megmozdulások – ezek felidézésével búcsúzunk. Servus Franz!

*

A Formula Podcast támogatója a Vodafone Podcast Pioneers program!

Decemberi adásaink elkészítését többek között Varga Csaba, Ort Noémi, Bali Viktor, Kocsis László, Fehér Ákos, Surányi Marcell és Magda Zsanett Odett támogatták. Köszönjük nekik!

Készítették:
Gellérfi Gergő, az Autósport évkönyv szerkesztője (fb.com/gellerfigergoF1)
Mészáros Sándor, a Száguldás és cirkusz c. könyvsorozat szerzője (@mesandor)
Hilbert Péter, művészeti igazgató

Support the Show.

A Formula Podcast az Autósport és Formula Magazin és a Formula.hu Forma-1 témájú podcastje, amely 2020 márciusa óta heti egy vagy több adásban dolgozza fel az F1 színfalak előtti és mögötti történéseit. A produkció állandó stábját Gellérfi Gergő motorsport-szakíró és Mészáros Sándor, az egyetlen állandó Formula-1 akkreditációval rendelkező hazai újságíró alkotja. A műsorban olyan sztárvendégek szólaltak meg, mint a Formula–1 több világbajnoka, így Nelson Piquet és Jacques Villeneuve, a száguldó cirkusz több aktív versenyzője, a sportág vezetői, köztük Ross Brawn, vagy épp az AC/DC énekese, Brian Johnson. #f1 #forma1 #formula1 #motorsport #autósport

Tovább a podcast oldalára