Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

A zöld befektetés kétélű fegyver

Vissza

A zöld befektetés kétélű fegyver

Jan 27. | 15 perc

Fintech Világa

Üzlet Tudomány Technológia
00:00:00
/
00:15:25

Azzal is tehetünk a fenntarthatóságért, hogy befektetéseinkkel zöld vállalatokat támogatunk. Ráadásul a zöld befektetés nem csak társadalmi szinten térül meg, akár nagyobb hozamra is számíthatunk a fenntartható cégek papírjaitól. Más kérdés, hogy ezt sokan garantálják az ügyfeleknek, pedig egyáltalán nem biztos, hogy valóban jól teljesítenek majd a befektetéseink. A radiocafén futó Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek új adásában Bátorfi Botond, a Peak szakértője és Nyul Zsuzsa műsorvezető a tudatos, zöld befektetések előnyeiről és hátrányairól beszélgettek.

A Fintech Világa Zöld Pénzügyi Percek előző adásában arról beszélt a szakértő, hogy egyes alapkezelők és vállalatok eladják részvényeiket a nem fenntarthatóan működő cégekben. A környezettudatos befektetés másik stratégiája, amikor kifejezetten zöld cégek részvényeit vásároljuk meg a pozitív hatás és nem utolsó sorban a nagyobb hozam reményében.

Akár magánszemélyként, egyéni befektetőként is vásárolhatunk részvényt kifejezetten fenntarthatósággal foglalkozó vállalatokban. Ilyenek például a megújuló energiaszolgáltatók, az elektromos autógyártók, a klímatechnológiai cégek. A Tovább a podcast oldalára