Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Csalódást okozott a bitcoin ETF

Vissza

Csalódást okozott a bitcoin ETF

Jan 22. | 17 perc

Fintech Világa

Üzlet Hírek Műszaki újdonságok Technológia
00:00:00
/
00:17:16

Jelenleg szinte minden a spot bitcoin ETF-ek tőzsdei bevezetéséről szól a kriptotérben. Több hónapnyi várakozásnak és találgatásnak vetett véget a mérföldkő eljövetele. A Trend FM-en futó Reggeli Monitor műsorában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója Imre Lőrinc műsorvezetővel beszélte át a legfontosabb tudnivalókat a spot bitcoin ETF-ek kapcsán.

Január 10-én hivatalosan is jóváhagyott 11 kérelmet az SEC, amelyek mind spot bitcoin ETF-ek tőzsdei bevezetésére vonatkoztak. Nem sokat várt a BlackRock, a Fidelity és a többi engedélyt nyert vállalat, másnap elindították befektetési alapjaikat. A kezdeti hírek szerint 4,6 milliárd dolláros kereskedési forgalmat generáltak. A későbbi értesülések alapján viszont kiderült, hogy “mindössze” 1 milliárd dollárnyi friss tőke áramlott be a befektetőktől.

Ahogy teltek a napok, úgy kezdett eloszlani a rózsaszín köd. A piac egyre kevésbé volt elragadtatva az ETF-ek bevezetésének hatásaitól - a bitcoin árfolyama 15 százalékot is esett az elkövetkező napokban. Mint korábban többször, a kriptoszektor megint előre beárazott egy jelentősnek vélt eseményt, majd mikor az bekövetkezett, a valóság észlelése, a túlfűtött lelkesedés eltűnése, valamint a tömeges kriptovaluta-eladás egyfajta elégedetlenséghez vezetett.

De a piac megosztott véleményei ellenére számos érdekesség veszi körül a spot bitcoin ETF bevezetését, többek között:

  • szabályozási megfontolások,
  • nemzetközi hatás,
  • digitális aranyszerű szerep,
  • újabb kriptovaluta ETF-ek, valamint
  • a mindenkit érdeklő bitcoin árfolyam.

Minderről szó esett a Reggeli Monitor adásában.

Tovább a podcast oldalára