Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Kritikusok hete S01E10 - Nagy V. Gergő

Vissza

Kritikusok hete S01E10 - Nagy V. Gergő

Jan 20. | 38 perc

Televízió és film
00:00:00
/
00:38:10

A Filmklub podcast (elvileg) vasárnaponként jelentkező minisorozatában magyar filmkritikusok mesélnek a munkájukról, az életükről, az ars poeticájukról, a hozzáállásukról, az ízlésükről, az álmaikról és vágyaikról.

"Az a feladat, hogy egy mindenki által leszart, a társadalom által teljesen értéktelennek ítélt műfajban valahogy erőt mutass" - mondja a filmkritikusi munkáról Nagy V. Gergő, aki felvázolja a a privát kritikai eszményét, valamint elmagyarázza, hogy mi a különbség egy filmbuzi és egy igazi filmszerető ember között.

Gergő olyan filmek forgatókönyvének volt társírója, mint a Virágvölgy és a Larry, dramaturgként dolgozott a Hat hétben, valamint írta és rendezte a Friss Húson is díjazott Az ezredes a vörös nőért sír című kisfilmet. Kritikái és filmes írásai jelentek meg a Filmvilágban, a Revizorban és a Magyar Narancsban, a Prizmába csinált egy összeállítást a filmkritikusi közhelyekről, amiket azonnal be kéne tiltani, a Recorderben ötödik éve olvasható a Kultsarok című cikksorozata, amelyben obskúrus filmekre hívja fel a figyelmet, a Filmtetten legutóbb Ozu Jaszudzsiró születésének 120. évfordulója alkalmából írt a saját nagymamája életéről.

Ez a Kritikusok hete podcast első évadának utolsó része, a második évad még idén érkezik.

Jó szórakozást az adáshoz, és ha tetszik, kérlek ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠támogasd a Filmklub podcastot a Patreonon⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ahol beállíthatod, hogy havonta hány dollárt szeretnél erre szánni.

Tovább a podcast oldalára