Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Kiégés: vedd észre az intő jeleket – vannak bőven!

Vissza

Kiégés: vedd észre az intő jeleket – vannak bőven!

May 26. | 39 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:39:30

Egy betegséggé nyilvánított jelenségről, a kiégésről vagy bornout-szindrómáról beszélgetünk, centit vágva lassan a nyár beköszöntéig, szabadságolásokig, munkából való hosszabb-rövidebb kiszakadásig!

Egy korábbi felmérés szerint a magyar és az európai munkavállalók több mint a fele szembesült már a munkahelyi stressz okozta problémákkal. Tízből négy munkavállaló úgy érzékeli, hogy ezt a problémát és a velejáró pszichoszociális kockázatot nem kezeli megfelelően a munkaadója. 2019-ben a magyarországi munkavállalók több mint fele volt túlóráktól terhelt, 44 százalékuk pedig elégedetlen a munkahelyével. Innen egyenes út vezet a frusztrációhoz, túlterheltséghez, nem megfelelő stresszkezeléshez, ami pedig egyenes út lehet az munkahelyi kiégés felé, áll a Workania online kutatásából.

A burn-out szindróma több ember érint, mint gondolnánk, nem véletlen, hogy az Egészségügyi Világszervezet betegségként jegyzi.

De vannak-e árulkodó jelek, amelyekkel testünk és elménk segélykiáltást küld? Mikor és hogyan érdemes lépni? És ami talán ennél is fontosabb: visszafordítható-e, ha már ráléptünk a kiégéshez vezető útra? Hallgasd meg legújabb epizódunkat, és ezekre a kérdésekre garantáltan választ kapsz.

Ne feledd, mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 39:28

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 61:58

ÉLETMESÉK címmel exkluzív sorozatot indítottunk 2023-ban, szintén kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek

Tovább a podcast oldalára