Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

Érted!? Podcast

Érted!? Podcast

Vissza

Érted!? Podcast

Érted!? Podcast

Vallás és spiritualitás Kereszténység

Ez a podcast ÉRTED készült, hogy rámutasson, minden kérdésre és élethelyzetre megvan a válasz, csak időt kell szánj rá, hogy megértsd. Minden részben szeretnénk Tabuk nélkül beszélni hitről, életről, kapcsolatokról, kihívásokról… olyan aktuális dolgokról amik foglalkoztatnak titeket. Mindezt ÉRTED! ÉRTED már?

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 76 elemből.

Tovább boncolgatjuk az élet nagy kérdéseit. Ma arra keressük a választ Nyári Attilával, hogy hogyan találhatjuk meg a helyünket az életben, miként fedezhetjük fel saját hivatásunkat és szenvedélyeinket, és hogyan segíthet az online tér a szolgálatban. Beszélgetésünk során igyekszünk pár személyes személyes tapasztalatot is megosztani, amelyek segíthetnek a ti keresésetekben is.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Keresztényként gyakran érezhetjük magunkat bezárva vagy korlátozva. Ez sokszor abból fakad, hogy nem tudjuk, hogyan viszonyuljunk a szórakozáshoz, bulizáshoz, tánchoz. Emiatt sokszor úgy tűnik, hogy nekünk sok mindenről le kell mondani, mert nekünk nem szabad megtenni azt, amit másoknak igen. Talán te is sokszor elgondolkodtál már ezeken a korlátokon, amelyeket a szüleid szabnak, és felmerült benned a kérdés, hogy miért rossz ez az egész. Valóban tilos gyümölcsnek számítanak-e a klubok, a partik, a lagzik és a tánc egy keresztény számára? Az Érted!? Podcast mai adásában ezt fogjuk megvitatni Sipos Márkkal, és megosztjuk veletek tapasztalatainkat, valamint beszélünk az egészséges határokról is.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Az életünket nagyban az határozza meg, hogy milyen döntéseket hozunk. Kezdve onnan hogy milyen iskolába járjunk, egészen addig, hogy kivel házasodjunk, rengeteg opció ál előttünk. Ilyenkor pedig feltesszük a kérdést hogy “na most vajon mi az Isten terve velünk?” Ebben a részben arról fogunk beszélni, hogy hogyan kell döntéseket hozzunk hogy az Istennek is tetszedjen, illetve hogyan alkalmazhatjuk a Bibliában megjelenő alapelveket a döntéshozatalainkkal kapcsolatban a mai világban. Vendégeinkkel, Paullal és Tanyaval angolul folytattuk a beszélgetést, viszont megtaláljátok a magyar feliratot a beállításokban.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Mai vendégünk olyasmit tett, amit kevesen: 92 évet élt, és ezt mind hűségesen Krisztus mellett. Adásunkban Gombos György, vagy ahogy otthon ismerik, Gyuri bácsi mesél nekünk a hosszú élet titkáról. Beszámol nekünk a fizikai egészsége megtartásáról, hogy mit csinál minden nap, mit eszik, és mire szokott odafigyelni, majd a lelki életéről is megoszt néhány dolgot. Elmondja, hogy, milyen lelki tevékenységeket végez, hogyan sikerült hűségesnek lennie, és hogyan gondoskodott róla egész életében Krisztus, használva őt a helyi közösségben.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Mai epizódunkben megbeszéljük, hogy miért olyan fontos rátalálni egy egészséges keresztény közösségre, és mit mond a Biblia erről. Megvizsgáljuk, hogy mik a kulcsfontosságú jellemzői egy gyülekezetnek, szó lesz arról is, hogy néha miért nehéz elköteleződni egy gyülekezet mellett, és hogyan találhatjuk meg azt a közösséget ahova tartoznunk kell. Ha érdekel, hogyan alakíthatod ki és tarthatod fenn egy egészséges keresztény közösség élményét, akkor ne hagyd ki ezt a beszélgetést Nyári Attilával.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Ebben a podcast epizódban megbeszéljük, hogy hogyan formálja jellemünket Isten az élet különböző tapasztalatai által. Beszélünk arról, hogy milyen lépéseket tehetünk tudatosan a jellemfejlődés érdekében, és hogyan kezeljük az életünkben felmerülő kihívásokat. Gyere, hallgass meg egy inspiráló beszélgetést a személyes fejlődés fontosságáról és a jellemünk formálhatóságának lehetőségeiről!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Mindannyian szeretnénk többet olvasni a Bibliát, de sokszor csak elhatározás marad. Miért van ez? Túl unalmas, túl hosszú, nem aktuális, nincs rá időnk? Az Érted!? podcast legújabb epizódjában Springel Norbival beszélgetünk a Biblia jelentőségéről, arról, hogy miért érdemes elmerülni ebben a több ezer éves könyvben, és megnézzük, miért fontos a Biblia olvasása, és hogyan segíthet az életünk minden területén. Feltesszük azt a kérdést is, hogy a Biblia még mindig aktuális-e, illetve arról is beszélgetünk, hogy hogyan tudunk megbirkózni az unalmasnak tűnő részekkel.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

ENG: In today's episode, Paul and Tanya Gericke tell us how God led them from Canada to Europe to be missionaries here. You will hear about the principles they have followed along their journey and how they are working today to spread the gospel.


HU: A mai epizódban Paul és Tanya Gericke mesél arról, hogyan vezette őket Isten Kanadából Európába, hogy itt legyenek misszionáriusok. Hallani fogsz arról, hogy milyen elveket követtek útjuk során, és hogyan dolgoznak ma is az evangélium terjesztésén.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Sokszor érezzük úgy, hogy a Biblia tele van csodákkal, míg a mi hétköznapi életünkben alig-alig fedezhetünk fel ilyesmit. Vajon Isten másképp munkálkodik ma, mint régen? Vagy csak elrejtve maradnak előlünk a csodák?Ebben a podcastben a csodák lenyűgöző világába kalauzolunk el. Feltárjuk, miért léteznek a csodák, hogyan kapcsolódnak a hithez, és mikor nyilvánulnak meg.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Szeretnél jobban megismerni a Bibliát, de nem tudod, hogyan? Gyakran érzed úgy, hogy amit olvasol, csak üres szavak? Nem vagy egyedül! Ebben az epizódban beszélgetni fogunk arról, hogyan ismerheted meg a Bibliát különböző formákban, és hogyan kezdhetsz el mélyebben elmerülni Isten Igéjében. Arról is beszélgetünk, hogy kinek és mire hasznos az Ige tanulmányozása, és milyen tapasztalatokat szerezhetünk általa.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00