Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

Epic Stories

ShiwaForce

Vissza

Epic Stories

ShiwaForce

Üzlet Menedzsment

Inspiráló üzleti történetek, bátor és céltudatos vezetőknek.

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 56 elemből.
Előny lehet-e a fiatalság egy olyan, viszonylag szigorú szakmában, mint a pénzügy? Mitől válik jó vezetővé valaki a digitális transzformáció korában? Hogyan változott meg a fiatal vezetők attitűdje elődjeikhez képest? Ez generációs, vagy inkább személyes kérdés? Ebben az epizódban Szabó Balázzsal, a HOLD Alapkezelő 2023-ban beiktatott, fiatal CEO-jával beszélget Dojcsák Dániel, a Shiwaforce marketing-és kommunikációs igazgatója.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Mit tehetünk mi, hogy jól érezzük magunkat a munkahelyen? Oké, a kézenfekvő válasz most sokatokban biztos az, hogy adjanak több pénzt és majd nagyobb lesz a mosolyom. A helyzet azonban korántsem ilyen egyértelmű és nem hisszük, hogy nagy titkot árulunk el azzal, ha elmondom, a nagy mosoly titka nem a fizetésemelés. De akkor mi az?  Mayer Máté pszichológus terapeutával, autogén trénerrel Dojcsák Dániel, a Shiwaforce marketing-és kommunikációs igazgatója beszélget.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Hosszútáv

ShiwaForce

Rövidtáv, középtáv, hosszútáv: tervezni mindig kell. De, hogy tervezzen az ember ilyen bizonytalan jelenben, mint ami most körülvesz minket? Olyan ütemben változik a világunk, hogy kis túlzással egyik napunk sem olyan már, mint az előző. Digitális transzformáció, AI, covid, háború, van itt minden lassan, mint a búcsúban.  Mit tehet viszont egy nagyvállalati vezető, pláne egy olyan kritikus területen, mint a HR, ahol nem tudod kivonni a tervezéskor a képletből az emberi tényezőt?   Kreiter Évával, a téma egyik szakértőjével beszélget Dojcsák Dániel, a Shiwaforce marketing- és kommunikációs igazgatója.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Ügyes vagy, okos vagy, jól csináltad! Mindenki szívesen hallgatja ezeket a dicsérő szavakat, pozitív visszajelzéseket. Ebből töltekezünk. A mindennapjaink része a dicséret, elismerés iránti vágy. Visszajelzést viszont, vagyis pozitív és építő kritikát adni és kapni nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. Ebben az epizódban a vállalati (és picit a magánéleti) visszajelzéskultúráról lesz szó Homolya Emesével, a téma egyik szakértőjével beszélget Dojcsák Dániel a Shiwaforce marketing- és kommunikációs igazgatója, illetve Földházi Csaba a Shiwaforce oktatásért és tanácsadásért felelős igazgatója.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
2012 óta az október az európai kiberbiztonság hónapja. Az (ENISA) ilyenkor nemzetközi szintű figyelemfelkeltő aktivitásokat szervez a kiberbiztonság témakörében. Az eseménysorozat neve: ECSM. Ehhez 2016-ban Magyarország is csatlakozott.  Sokan pusztán IT promlémakörnek gondolják a kiberbiztonságot, pedig ha egy picit a mélyére ásunk, láthatjuk, hogy ennél sokkal összetettebb gazdasági kérdéskörről van szó. Mivel nem létezik sérthetetlen, áthatolhatatlan informatikai infrastruktúra, ezért nem létezik 100 százalékos védettség sem, amelyet hardverekkel és szoftverekkel el tudnánk érni, bár tény, hogy törekedni kell a legmagasabb szintű védelem megalkotására. Az információbiztonság ugyanis nem csak azt jelenti, hogy van egy erős tűzfalunk és hatékony vírusirtó programjaink, hanem az ezek által épített bizalom vagy éppen bizalmatlanság, kényelem vagy kényelmetlenség hatással van a teljes szervezet működésére, az ügyfélélményre, a nap végén pedig a bevételekre is. Más szóval ez szervezetstratégiai kérdés is, ami a teljes vállalati kultúrát át kell, hogy hassa és nem rekedhet meg az IT osztályon. A kiberbiztonsági szabályrendszerek és annak többek között a felhasználókra gyakorolt hatásairól beszélget a mai epizódban Földházi Csaba, a Shiwaforce oktatásért és tanácsadásért felelős igazgatója Mádi Gáborral, a cég CIO-jával és Fejér Gáborral, az Erste Bank információs igazgatójával.   
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Egy nagyvállalatnál a fejlesztés és az üzemeltetés, az IT és az üzlet közös nevezőre hozása nagy kihívás, hiszen számtalan érdeket kell figyelembe venni. Ebben az epizódban az OTP párban dolgozó két vezetőjét faggatjuk az képességek közös fejlesztéséről és új folyamatok hatékony és gyors építéséről. A bank a kelet-közép-európai régióban már a Covid-járvány előtt is élen járt a digitalizációban, agilitásban és banki innovációban. Dojcsák Dániel ennek belső perspektíváiról kérdezi a “retail lending tribe” vagyis a hitelezési részleg két együttműködő kulcsfiguráját, Florova Annát és Mura Józsefet. 
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Ebben az epizódban arról lesz szó, hogy a digitális átálláshoz nem elég az akarat, a vállalat vezetésének gondosan fel is kell készülnie. A digitális transzformációs projektek nem egyszerűen a motorháztető alatt működő dolgokat huzalozzák újra, hanem alapvető üzleti logikákat és folyamatokat írnak át. Ez az IT részlegtől is újfajta hozzáállást, gondolkodást, nézőpontot igényel - és rajtuk keresztül a teljes szervezetet egy átfogó tanulási folyamaton megy keresztül.   Dr. Vinnai Balázzsal, az IVSZ elnökével és Bodnár Bélával a Shiwaforce CEO-jával Dojcsák Dániel beszélget.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Ebben az epizódban többek közt arról is szó lesz, hogy a cégvezetőnek miért kellene inkább törzsfőnökként működnie, illetve, hogy van-e értelme egy vállalti megbeszélésen annak, ha egyesek uborka-kártyával dönthetik el a vitát. A mai Epic Stories-ban kibeszéljük azt is, hogy a hibázás megítélését és következményeit tekintve miért olyan nagy a távolság Kelet és Nyugat között, s hogy nálunk vajon miért az az általános még mindig, hogy aki hibázik, annak le kell harapni a fejét. A hibakultúra kezelését Földházi Csaba, a Shiwaforce igazgatója vállalta föl, aki Tóth Gergelyt, a Business Fest alapítóját és Janovszki Zsoltot az RI Consulting vezetőjét kérdezi.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Nem teljesen utolsó Magyarország a cloud használatban az EU-ban, pedig nekünk is 20 évünk volt rá. Gyakran halljuk, hogy a felhő technológia a jövő, pedig már bőven a jelen idő, sőt! Lassan 20 éve használjuk “másvalaki, máshol lévő számítógépét” saját szerverek helyett. Bodnár Bélával, a Shiwaforce vezérigazgatójával beszélgettünk a Millásreggeliben.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Az agilitás módszertana kiválóan támogatja a vállalatokat a változások befogadásához. Azonban azt is érezzük, hogy olyan mértékben gyorsult fel a digitális világ, hogy lassan követhetetlenné válnak a legjobb módszerek, eszközök. Mit tehetünk? Földházi Csabát, a ShiwaForce tanácsadásért és tréningekért felelős igazgatóját kérdeztük.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00