Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

Epic Stories

ShiwaForce

Vissza

Epic Stories

ShiwaForce

Üzlet Menedzsment

Inspiráló üzleti történetek, bátor és céltudatos vezetőknek.

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 44 elemből.
“Addig kell csiszolni egy terméket, vagy szolgáltatás, amíg egy 8 éves gyermek és egy szépkorú is azonnal megérti.” Ezt mindannyian tudjuk. De vajon egyértelmű az is, hogy miért a bankkártya és nem a holdra szállás az emberiség legfőbb eredménye az elmúlt évtizedekben? Dojcsák Dániel azzal a Gauder Milánnal beszélget az innovációról, aki a MasterCard globális alelnöke volt.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Ebben az epizódban arról lesz szó, hogyan érdemes kezelni a munkahelyen előforduló konfliktusokat. Hogyan érdemes egy vezetőnek reagálni a munkavállalói aggályokra? Mikor és milyen rendszerességgel kell vagy érdemes visszajelzéseket adni? Mi a tennivaló akkor, ha túl nagy a generációs különbség? Vajon az értékelés során elhangzó kritikát biztosan úgy érti a fogadó fél, ahogy azt elképzeltük?  Mai mindkét vendégünk nagy tapasztalattal rendelkezik csapatok építésében, bővítésében: Hodicska Gergely, A Crafthub alapítója, akit ma is sokan a Ustream sikersztorijából ismernek és Gelencsér Móni, a Shiwaforce Onsite divíziójának vezetője. Aki pedig kérdez és közbekérdez: Földházi Csaba, a Shiwaforce partnerkapcsolati igazgatója.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Ebben az epizódban arról lesz szó, hogy mennyi mindent lehet mérni egy cég eredményességében, és mi értelme van egy kéthetes sprintbe is odatennie magát az embernek, ha az éves céllal ez nem feltétlenül látszik szinkronban lévőnek. Erről beszélget Prekopcsák Zoltán, a Prezi Data Science & Analytics csoportjának vezetője és Bodnár Béla, a Shiwaforce vezetője. Aki pedig kérdez: Földházi Csaba, a Shiwaforce partnerkapcsolati igazgatója.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
A mai epizódban azt próbáljuk körbejárni, hogy hol van és hol lesz a mesterséges intelligencia helye a vállalati működésben. Ehhez a központi segítséget vendégeink: Deliága Ákos, a Talk-a-bot ügyvezetője, illetve Kállai Gábor, a Shiwaforce technológiai igazgatója nyújtja. A beszélgetés házigazdája Dojcsák Dániel, a Shiwaforce kommunikációs igazgatója.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Ebben az epizódban arról lesz szó, hogy mért nem ördögtől való, ha valaki most már mindenét (a zeniéit, az ügyvitelét, a működési helyét és a produkcióját, meg persze a kapcsolatait is) a felhőbe költözteti. Meg arról, hogy mégis mi a magyarázat arra, hogy például a papír alapú könyveket továbbra is fontosnak tartjuk a lakásainkba cipelni. A jövőkutató Rab Árpáddal Dojcsák Dániel, a Shiwaforce kommunikációs igazgatója próbálja tartani a lépést az Epic Stories új, harmadik évadában.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Az eredeti ígéret az volt, hogy az internet elterjedésével minden egyszerűbb, átláthatóbb, elérhetőbb lesz. Kimondhatjuk, hogy ez nem teljesen így történt. Nem véletlenül egyre nagyobb jelentőségű szakma a UX. A weboldalak, legyen akár kereskedelmi, szolgáltatási vagy akár csak tartalmi oldal, néha pilótavizsgásak. Ehhez képest ma már nem csak arra kellene odafigyelni, hogy az emberek eligazodjanak a vállalatunk oldalán, hanem a mesterséges intelligencia elől is el kellene hárítani az akadályokat. A beszélgetés meghívottja Kállai Gábor, a ShiwaForce technológiai igazgatója.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Hogyan lehet egy tipikus cégvezetőt meggyőzni az agilis transzformációról? Csak a kiadásokat látja? Delegálná a feladatot vagy csak akkor hajlandó lépni, ha baj van? Egy fiktív szituáció keretében mutatja be a Millásreggeli csapata és Földházi Csaba, a Shiwaforce tanácsadásért és tréningekért felelős igazgatója, milyen fordulópontok mentén fordul rá egy nagyvállalat felsővezetője az agilis transzformációra.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Miért kell folyton e-mailekre válaszolnunk? Miért vesz el a munkaidőből napi 2-3 órát, hogy a munkatársakkal társalogjunk különböző digitális platformokon? Hogyan mélyedhetnénk el jobban a munkába és érezhetnénk a flowt? Ezeket járja körbe egy rendhagyó adásban Földházi Csaba, a Shiwaforce partnerigazgatója, kollégáival, Mádi Gábor IT fejlesztési igazgatóval, és Dojcsák Dániel kommunikációs vezetővel. A beszélgetéshez a muníciót pedig Cal Newport: Emailek nélküli világ című könyve adja, ami a Shiwaforce és a HVG közös kiadásában jelent meg magyarul.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
A könyvekben, a podcastokban, a konferenciák slide-jain olyan egyszerűnek és vonzónak tűnik a LEAN szemlélet. De tényleg tud működni a gyakorlatban? Vagy ez csak egy vezetői hóbort, amivel kipipálhatjuk az innovációt? Mennyibe kerül, és hogy tudjuk meg, tényleg megtérült-e a befektetés? Földházi Csaba, a Shiwaforce partnerkapcsolati igazgatója két cégvezetőt hívott meg, hogy saját tapasztalataikat meséljék el. Az Epic Stories vendégei Ludwig Klára, a Jókenyér alapítója és Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary ügyvezető igazgatója. Nem csak az a közös bennük, hogy a cégük az élelmiszeripar ismert szereplői, hanem, hogy mindketten több éve alkalmazzák a LEAN módszertant. Hogy mit értek el vele, az most kiderül.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Költséges, de végül megéri – nagyon leegyszerűsítve így szokták leírni a digitális transzformáció jelenségét. De tulajdonképpen hogyan lehet eldönteni, hogy megéri-e belevágni? Ki fogja megmondani, hogy mennyibe fog kerülni és milyen költségekkel kell kalkulálni? Nem utolsó sorban, el lehet-e kerülni az aknákat, ha digitális fejlesztések pénzügyi tervezésébe kezdünk? Erről beszélget Földházi Csaba, a Shiwaforce partnerkapcsolati igazgatója két vendégével. Tátrai Lászlóval a SPAR informatikai vezetőjével, aki a 21 év alatt átélt már jónéhány digitalizációs projektet. Illetve Mádi Gáborral, a Shiwaforce IT fejlesztési igazgatójával, aki kiszúrja a legapróbb hibákat is bármilyen nagy projektben, de képes pillanatok alatt megoldani is azokat.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00