Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Erre a magyar cégre még Elon Musk is szemet vetett

Vissza

Erre a magyar cégre még Elon Musk is szemet vetett

May 12. | 82 perc

Concorde

Üzlet Befektetés
00:00:00
/
01:22:41

Ha a mérnöki tudományok felől tekintünk az automobilitásra, akkor elmondható, hogy az elmúlt 120 év a gépészmérnökök időszaka volt, hiszen kis leegyszerűsítéssel élve, a meghatározó elv szerint az autóhoz kell egy jó motor, egy precíz váltó, valamint egy masszív futómű és ha ezek megvannak, a többi már csak művészkedés. Az autózás jövőjét viszont más tudományágak művelői írják: programozók, software mérnökök, szoftver architektek, data scientistek, chipfejlesztők. És ebben az új világban már egész más súllyal tudnak bejönni olyan speciális szereplők az iparágba, akik anélkül, hogy láttak volna életükben egy darab hengerfejtömítést is, az egyik legfontosabb komponensét tudják beszállítani az autóipari értékláncba: a szoftvert.

Ezen a területen pedig világszinten is kiemelkedőt alkotott egy 220 fős magyar cég, az AImotive. Ők az önvezetés fejlesztésében értek el olyan sikereket, amelyek már hat évvel ezelőtt felkeltették Elon Musk figyelmét is, de végül a tulajdonosok tavaly év végén, a világ 4. legnagyobb autógyártójával csaptak egymás kezébe, amikor is a – többek közt a Fiatot, Opelt, Chryslert, Maseratit is birtokló - Stellantis Group megvette az AImotive-ot, iparági becslések szerint 300 millió dollár körüli összegért.

Mai adásunkban Jaksity Györggyel, a Concorde alapítójával és ennek a rendkívüli sikertörténetnek a két szereplőjével beszélgettünk: Kishonti Lászlóval, az AImotive alapító tulajdonosával és vezérigazgatójával, valamint Kákosy Csabával, a Day One Capital alapítójával és ügyvezető partnerével, akik kockázati tőkebefektetőként elsőként láttak fantáziát a cégben, és ezt 2015-ben egy magvető fázisú befektetői kör tagjaként 2,5 millió dolláros befektetéssel nyomatékosítottak.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

Kapcsolódó tartalom:
Elon Musk: Az infláció elleni küzdelem élharcosa
A cég, amelyik forradalmasíthatja a rákgyógyítást
Sold a unicorn and now reshapes the Hungarian startup ecosystem - Interview with Jared Schrieber

Olvass minden nap a világ történéseiről egy Concorde-os szemüvegén keresztül:
https://www.concordeblog.hu/

Kövess bennünket minden csatornánkon:
https://www.linkedin.com/company/concordecsoport/
https://www.instagram.com/concordecsoport/
https://www.facebook.com/concorde/
https://www.youtube.com/@concorde_csoport

#concorde #concordepodcast #aimotive #dayonecapital

Tovább a podcast oldalára