Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

A bankpánik – inflációs harc birkózógép

Vissza

A bankpánik – inflációs harc birkózógép

Apr 07. | 36 perc

Concorde

Üzlet Befektetés
00:00:00
/
00:36:54

Kedves Hallgatónik!

Kérjük támogassák szavazatukkal az Accorde Alapkezelőt és munkatársait a Privátbankár.hu Klasszis 2023 szavazáson április 10-ig az alábbi linken. Köszönjük!

Tavaly október közepén a Globális margin call néven futó adásunkban azzal foglalkoztunk, hogy az akkor még bivalyerős dollár mellett a Fed folyamatos kamatemelései milyen komoly fájdalmat okoznak az egyes tőkepiaci szereplőknek. Ez a fájdalom aztán addig nőtt idén márciusra, amíg beborult a Silicon Valley Bank.

Az ilyen bankpánikok időszakaiban az elmúlt évtizedek során általában érkezett a Fed segítő keze, aki monetáris lazítással szinte mindig kezelte a helyzetet. A probléma csak az, hogy az elmúlt negyven évben egyáltalán nem kellett a bankmentések időszakaiban párhuzamosan az inflációellenes harccal is foglalkozni. 

Most megérkeztünk egy olyan világba, ahol a bankpánik – inflációs harc birkózógéppel vívják a küzdelmüket a tőzsdék a világban. Mai adásunkban  Móró Tamással, a Concorde vezető stratégájával és Jónap Richárddal, a Concorde részvénypiaci stratégájával beszélgettünk. 

Műsorvezető: Vidovszly Áron 

Tovább a podcast oldalára