Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Paul Tudor Jones tanításai

Vissza

Paul Tudor Jones tanításai

Jul 01. | 31 perc

Concorde

Üzlet Befektetés
00:00:00
/
00:31:48

Saját személyiségre szabott kereskedési szabályokra minden tőkepiaci szereplőnek szüksége van. Nagyon sokszor leginkább azért, hogy kritikus helyzetekben azok megvédjenek minket saját magunktól. Egy belső hang sugalmazásától, amely veszélybe tudja sodorni a tőkénket.

A 2020-as évek eddig eltelt időszakában rengeteg olyan csapdahelyzetet állított a piac, amelyekben végül olyan árak álltak elő, amelyeket még hetekkel korábban sem hitt volna el senki. Elég csak a mínusz 37 dolláros olajárra, a 20 dollárról villámgyorsan 500 dollárig száguldó Gamestop-ra, az először ötszörös, tízszeres árfolyamra emelkedő, majd értékük 60-70-80 százalékát elveszítő technológiai részvények nem szűk körére gondolnunk.

A vételen és rossz irányban álló befektetők ilyenkor pusztító vereségeket kénytelenek elszenvedni. A kereskedési szabályok pontosan ezektől hivatottak megvédeni gazdájukat. De vajon milyen kereskedési szabályokra van szükségünk?

Mai adásunkban ezekről beszélgettünk Paul Tudor Jones, a legendás hedge fund guru útmutatásai alapján vendégünkkel, Jónap Richárddal.

Tovább a podcast oldalára