Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Drámaórák a gyermekek fejlesztésében - Komáromi Sándor drámapedagógus / Apaidő Cafe 3. rész

Vissza

Drámaórák a gyermekek fejlesztésében - Komáromi Sándor drámapedagógus / Apaidő Cafe 3. rész

Mar 11. | 33 perc

Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:33:32

Vajon a színjátszókör és a drámapedagógia úri huncutság, vagy hozzájárul a gyermek személyiségfejlődéshez? Segít a gyerekeknek abban, hogy magabiztosabb és sikeresebb felnőttek legyenek? 

A válasz tulajdonképpen egyértelmű: igen.

Azért csak tulajdonképpen, mert annak a kisebbségnek egyértelmű a pozitív válasz, akinek valamiféle komolyabb művészeti képzésben volt része gyermekkorában. A drámaóra, a színjátszás az egyike a legkomplexebb fejlesztési folyamatoknak, ahogyan a színház az egyik legösszetettebb művészeti forma. A gyermekek megtanulják összehangolni a testüket, a lelküket és az elméjüket, kifejezni a gondolataikat, megismerkednek a szép beszéd és hangképzés alapjaival, magas szinten tanulják az együttműködést, a másokra figyelést. Aki gyerekként drámaórára járt vagy színházban dolgozott, annak később biztosan nem lesz gondja egy üzleti prezentációval.  

Komáromi Sándor drámatanár segítségével szülőként betekinthetünk a drámaórák világába. Számos olyan kérdésünkre kapunk választ az APAIDŐ Café 3. adásából, amelyeket biztosan feltennénk egy nyílt napon is, sőt, még a gyermekünk is kedvet kaphat a színjátszáshoz, ha megnézi ezt az adást.

Sándor azt vallja, mindennél fontosabb, hogy játszani tanuljunk és egymás szemébe tudjunk nézni.   

Komáromi Sándor drámatanár, a Pannon Egyetem mesteroktatója, színháztudományi és mentálhigiénés szakember. 26 éve tanít művészeti iskolákban, köznevelési intézményekben, vezeti a veszprémi Pannon Színitanodát (PASZTA) és a Soproni Színitanodát. Színházi tanulmányai Bergamo, Ljubljana, valamint Monaco színházi társulataihoz is elrepítették, és évek óta aktív kapcsolatot ápol határon túli magyar közösségekkel. Ha őt kérdezzük szerteágazó tevékenységéről, a válasza: mindenekelőtt drámatanár vagyok, de elsősorban Apa. 5 éve a Fölnőttségek Facebook oldal szerzője.  

APAIDŐ podcast: gondolatok, érzések, interjúk és vélemények apáktól és anyáktól a szülőségről és minden másról.

Az APAIDŐ podcast házigazdája: Kertész András   

Kövessetek minket itt is: 

Instagram: https://www.instagram.com/apa.ido/  

Facebook: https://www.facebook.com/modernapa  

Tik-Tok: https://www.tiktok.com/@apaido  

Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/hu/podcast/apaid%C5%91/id1606181915  

Google Podcast: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy83ZDI1MTRmOC9wb2RjYXN0L3Jzcw  

Spotify: https://open.spotify.com/show/5kNuibD4Qb9mlzrdln3jds?si=1f3c0906bad74546

Anchor: https://anchor.fm/apaido   

Az APAIDŐ Podcast támogatója a Vodafone Podcast Pioneers Programja


#apaidopodcast #komaromisandor #kerteszandras 

APAIDŐ előadás! Milyen egy modern szülő, egy modern apa munka-magánélet egyensúlya? Hogyan lesz partnere egy dolgozó anyának? Milyen támogatást nyújtson az apasághoz a HR? A Covid után hogyan lehet egyensúlyban egy férfi a szerepeiben (férj, apa, vezető, munkavállaló…)? Erről és még sok minden másról szólnak a Kertész András által tartott APAIDŐ előadások, amelyeket 24 témából magad állíthatsz össze.  Kattints ide és nézd meg a lehetőségeket: https://apaido.hu


Tovább a podcast oldalára