Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Féltenünk kell a gyermekeket? - De Coll Ágnes - Emberkereskedelem-szakértő / Apaidő Cafe 1. adás

Vissza

Féltenünk kell a gyermekeket? - De Coll Ágnes - Emberkereskedelem-szakértő / Apaidő Cafe 1. adás

Jan 31. | 32 perc

Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:32:23

Annyi mindentől féltjük a gyermekeinket. Betegségektől, veszélyes helyzetektől, hogy nem lesznek elég sikeresek vagy elég boldogok… De vannak dolgok, amik talán meg sem fordulnak a fejünkben, vagy csak nagyon ritkán.  Ilyen az emberkereskedelem, a rabszolgatartás is, vagy hogy elrabolhatják a gyerekünket. Pedig ez a jelenség nagyon is élő. Magyarországon komoly statisztikák vannak arról, hogy hány gyereket rabolnak el, hányan válnak prostituálttá és a ház körül rabszolgatartás áldozatává. Nem rettegünk a hétköznapokban és talán nem kell, de fontos, hogy értsük a jelenséget.

Az APAIDŐ Cafe első adásában Izgalmas beszélgetésünk volt De Coll Ágnessel, aki Izaura mesevilágából pillanatok alatt leránt minket a valóságban, és felnyitja a szemünket, hogy van mit tennünk itt, a közvetlen környezetünkben is ebben a témában.

De Coll Ágnes, emberkereskedelem-szakértő, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője Az utóbbi tizenöt évét az emberkereskedelem elleni küzdelemnek szentelte. Magyarország vezető hangja lett, a téma nemzetközi szinten elismert szakértője. Döntéshozók, állami tisztségviselők, egyetemek, szociális szolgáltatók, gyermekvédelmi szakemberek és segítő szervezetek rendszeresen támaszkodnak a tapasztalataira. Tevékenysége nagy mértékben hozzájárult, hogy Magyarországon az elmúlt években számos védett szálláshely és segítő-hálózat jött létre. Hitelességét az emberkereskedelem áldozataival kialakított bizalmi kapcsolata adja.  Oktatóként, kutatóként és szakmai tanácsadóként állandó szereplője az emberkereskedelemmel foglalkozó platformoknak. 2019-ben Mike Pompeo, az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere kitüntette az Emberkereskedelem elleni harc hőseként. Pintér Sándor belügyminiszter, Miniszteri Elismerésben részesítette a munkájáért. Missziójának célja, hogy az áldozattá válás megelőzhető legyen, és az emberek méltósággal, szabadon élhessenek.

APAIDŐ podcast: gondolatok, érzések, interjúk és vélemények apáktól és anyáktól a szülőségről és minden másról.

Az APAIDŐ podcast házigazdája: Kertész András


Az APAIDŐ Podcast támogatója a Vodafone Podcast Pioneers Programja

Tovább a podcast oldalára