Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

10 kérdés a modern apaságról - Heilmann Ágnes gyermekpszichológus / Apaidő Podcast 15. adás

Vissza

10 kérdés a modern apaságról - Heilmann Ágnes gyermekpszichológus / Apaidő Podcast 15. adás

Sep 17. | 62 perc

Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
01:02:16

Amikor arra a kérdésre keresed a választ, hogy milyen témák a legfontosabbak a modern apaság, a modern szülőség kérdéskörében, biztosan neked is közel 100 olyan gondolat jut eszedbe, ami megkerülhetetlen. Mi is így vagyunk ezzel, de vettük a bátorságot, és kiválasztottunk 10 olyan témát, amiről azt gondoltuk, hogy mindenképpen fontos róla beszélni a 2020-as években. Reméljük, hogy ez a videó sokaknak fog segíteni abban, hogy az apaságról gondolkodjanak a gyermekük születése előtt, vagy éppen megtegyenek még egy lépést a szülőség csodálatos és rögös útján. Ugyanakkor azoknak is segítséget jelenthet, akik a hétköznapokban keresik a munka magánélet egyensúlyukat, hiszen a témák között vannak olyanok, amelyek őket is napi szinten foglalkoztathatják. Bízom benne, hogy Heilmann Ágnes kiváló gondolatai és érthető magyarázatai hozzájárulnak az apaidő megteremtéséhez.

Az APAIDŐ Podcast 15. adásában olyan kérdésekre keressük a választ, mint hogy hogyan segíthet nekünk a szülővé válás normatív krízise, hogyan kezeljük a szülői teljesítmény-szorongásunkat, mikor kezdődik az apaság, mik a diádikus kapcsolat buktatói, miért fontos az apa jelenléte a gyermeknevelésben…

Szakértő vendégünk:

Heilmann Ágnes, gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus. Diplomáját 2013-ban szerezte a Szegedi Tudományegyetemen, klinikai pszichológusi szakvizsgát 2018-ban tett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az egyetemi évek alatt és később is foglalkozott kutatással, tudományos tevékenységgel. 9 éve foglalkozik gyermekekkel, serdülőkkel és családjaikkal. Több évet dolgozott pedagógiai szakszolgálatban, ahol a gyermekek fejlődésmenetének diagnosztikájában vett részt, képességvizsgálatokat, valamint pszichés állapotfelmérést végezett. Jelenleg a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet neurológiai osztályán és ambulanciáján dolgozik, ahol széles körű pszichológiai ellátásban foglalkozik 0-18 éves korú gyermekekkel és családjaikkal, egyéni problémájuktól, betegségüktől függően. Munkáját integratív megközelítésben végzi, dinamikus- és rendszerszemléletben, valamint gyakorta alkalmaz kognitív és viselkedésterápiás eszközöket is. Meggyőződése, hogy minden gyermek sorsa egyedi, amely elválaszthatatlan az őt körülvevő környezettől, a családban történő életeseményektől, így fontosnak tartja a szülőkkel való szoros együttműködést, konzultációt. Vallja, hogy a nehéz vagy megváltozott helyzettel való találkozás, egy-egy elakadás, vagy krízishelyzet fejlődésünket, növekedésünket is szolgálja az életút során.

APAIDŐ podcast: gondolatok, érzések, interjúk és vélemények apáktól és anyáktól a szülőségről és minden másról.

Az APAIDŐ podcast házigazdája: Kertész András

Kövessetek minket itt is:

Instagram: https://www.instagram.com/apa.ido/

Facebook: https://www.facebook.com/modernapa

Tik-Tok: https://www.tiktok.com/@apaido

Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/hu/podcast/apaid%C5%91/id1606181915

Google Podcast: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy83ZDI1MTRmOC9wb2RjYXN0L3Jzcw

Spotify: https://open.spotify.com/show/5kNuibD4Qb9mlzrdln3jds?si=1f3c0906bad74546

Anchor: https://anchor.fm/apaido

Az APAIDŐ Podcast támogatója a Vodafone Podcast Pioneers Programja

Tovább a podcast oldalára