Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Itthon akarunk élni - Apák mesélnek / Apaidő Podcast 12. adás

Vissza

Itthon akarunk élni - Apák mesélnek / Apaidő Podcast 12. adás

Jul 09. | 44 perc

Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:44:18

Miért dönt ma valaki úgy, hogy bár lehetősége lenne rá, nem megy el külföldre sokkal jobb körülmények közé élni és ott nevelni a gyermekeit? Elsőre furcsa kérdésnek hangozhat, hiszen magyarok vagyunk, Magyarország az otthonunk, hát miért is mennénk el innen? De mégis, az elmúlt években közel 1 millió magyar hagyta el az országot egy jobb élet reményében. Egy ilyen társadalmi, geopolitikai jelenség mellett nem mehetünk el szó nélkül. Fontosnak tartottam, hogy az APAIDŐ Podcast adásaiban ránézzünk együtt arra, miért és hogyan mennek el családok, illetve mi az, ami itthon tart édesapákat és édesanyákat. Erről, a hazaszeretetről, a magyar értékekről és büszkeségről, az oktatási rendszerünk előnyeiről beszélgettem két Magyarországon élő édesapával, Záborszky Péterrel és Vojtkó Ferenccel az APAIDŐ Podcast 12. adásában.

Az APAIDŐ Podcast 12. adásának vendégei:

Záborszky Péter sikeres informatikai vállalkozó, startupper, befektető. Angliában nőtt fel. Szülei akkor költöztek ki Angliába, amikor Péter 11 éves volt. Egyetem után úgy döntött, hazaköltözik, azóta internetes vállalkozásit vezeti, volt már startup “exit”-je is, és angyal befektetéseket is ad startupoknak. Lassan 15 éve, hogy újra és újra megerősödik benne, neki Magyarország az otthona. Büszke édesapa, van egy 3 és egy 1 éves gyermeke.

Vojtkó Ferenc, televíziós szakember, filmrendező, üzletember 25 éves újságíró pályafutása során végigjárta a sokak által szamárlétraként emlegetett élet-iskolát. A munkája, pályafutása Debrecenhez kötötte, így járta végig filmesként a Kárpát-medencét, a magyar diaszpórát. Munkáját több alkalommal elismerték filmes és nemzeti díjakkal. Életét a nemzet-, az Isten-, a családszeretet vezérli. Az üzleti világban, vállalkozásaiban pedig a tisztesség és becsület elvek mentén hozza meg döntéseit. Nem véletlen, hiszen ezen elveket kárpátaljai őseitől kapta örökségbe és ezt adja tovább gyermekeinek itthon!

APAIDŐ podcast: gondolatok, érzések, interjúk és vélemények apáktól és anyáktól a szülőségről és minden másról.

Az APAIDŐ podcast házigazdája: Kertész András

Kövessetek minket itt is:

Instagram: https://www.instagram.com/apa.ido/

Facebook: https://www.facebook.com/modernapa

Tik-Tok: https://www.tiktok.com/@apaido

Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/hu/podcast/apaid%C5%91/id1606181915

Google Podcast: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy83ZDI1MTRmOC9wb2RjYXN0L3Jzcw

Spotify: https://open.spotify.com/show/5kNuibD4Qb9mlzrdln3jds?si=1f3c0906bad74546

Anchor: https://anchor.fm/apaido

Az APAIDŐ Podcast támogatója a Vodafone Podcast Pioneers Programja

Tovább a podcast oldalára