Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Egy gyerekorvos, aki a lelket is gyógyítja - Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna / Apaidő Podcast 9. adás

Vissza

Egy gyerekorvos, aki a lelket is gyógyítja - Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna / Apaidő Podcast 9. adás

May 28. | 67 perc

Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
01:07:23

Vannak jó és rossz gyerekorvosok, segítőkészek, felkészültek és hanyagok. Amikor orvost választunk a legféltettebb kincsünknek, a gyermekünknek, ezer szempontot próbálunk mérlegelni. Kit ajánl az anyuka a bölcsiben, a családban volt-e már annál a gyermekorvosnál valaki… Érdekes, hogy azt ritkábban mérlegeljük, képes-e az embert, a kisembert holisztikusan látni az orvos. Azt meg aztán egyáltalán nem szoktuk vizsgálni, hogy az anyát és az apát tudja és akarja-e figyelembe venni a gyermek gyógyításánál. Talán, majd mostantól…

Az APAIDŐ Podcast 9. adásában Dr. Aschenbrenner Zsuzsannával, pszichoszomatikus szemléletű gyerekorvossal beszélgettem arról, hogy ő 5 gyerekes anyaként miért döntött amellett, hogy nem csak a beteg gyerekeket, de az egész családot gyógyítani kell, hogyan láthatóak a kisgyermekek székletproblémái mögötti lelki okok, hogyan lehetne kezelni a csecsemők és kisgyermekek által átélt traumákat, mi az a gyermekek körében egyre gyakoribb szenzorosság, és milyennek látja a magyar egészségügyi rendszer gyermekorvosi részét.

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna, pszichoszomatikus szemléletű gyerekorvos, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulensként a baba- és mamalélek, képzésben lévő pár- és családterapeutaként a család ismerője. Munkája során elsősorban csecsemő- és kisgyermekkorú gyerekeket nevelő családokat segít, támogatja elakadásaikban, a gyermekükkel való együttélés során jelentkező problémák, nehézségek esetén. A kisgyermekek pszichoszomatikus hátterű tünetei, betegségei esetén is fordulhatnak hozzá a családok. Kiemelt szakterülete a koragyermekkori fejlődés, ezen belül a csecsemő- és kisgyermekkori székrekedés és székletvisszatartás, valamint a szobatisztává válás nehézségei, az érzékszervi integráció problémái és a korai fejlődési traumatizáció kérdésköre. Öt gyereke van. Hivatását orvosként szülői küldetéssel kezdte, majd ezt formálta az évek során egyre önazonosabbá, holisztikus szemléletűvé, gyerek- és családközpontúvá.

APAIDŐ podcast: gondolatok, érzések, interjúk és vélemények apáktól és anyáktól a szülőségről és minden másról.

Az APAIDŐ podcast házigazdája: Kertész András

Kövessetek minket itt is:

Instagram: https://www.instagram.com/apa.ido/

Facebook: https://www.facebook.com/modernapa

Tik-Tok: https://www.tiktok.com/@apaido

Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/hu/podcast/apaid%C5%91/id1606181915

Google Podcast: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy83ZDI1MTRmOC9wb2RjYXN0L3Jzcw

Spotify: https://open.spotify.com/show/5kNuibD4Qb9mlzrdln3jds?si=1f3c0906bad74546

Anchor: https://anchor.fm/apaido

Az APAIDŐ Podcast támogatója a Vodafone Podcast Pioneers Programja

Tovább a podcast oldalára