Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Tesco vezér - egy sikeres modern apa - Pálinkás Zsolt / Apaidő Podcast 4. adás

Vissza

Tesco vezér - egy sikeres modern apa - Pálinkás Zsolt / Apaidő Podcast 4. adás

Mar 05. | 76 perc

Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
01:16:19

Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójával, a több mint 11.000 embert foglalkoztató TESCO Magyarország vezérigazgatójával, Pálinkás Zsolttal beszélgetek az APAIDŐ Podcast 4. adásában. Számos témát érintünk, mint a munka-magánélet egyensúly, a karrier, a modern apaság, a Covid korlátozások, a kiskereskedelem jövője, a munkavállalói támogató programok. Néhány kérdés, amelyeket körbejártunk: 

 - Mik azok a “nem vitaképes” időpontok a naptárjában, amelyeket a gyermekeivel tölt? 

- Hogyan teremti meg a munka-magánélet egyensúlyát és mit szól ehhez a felesége? 

- Modern apaként hol vannak a hangsúlyok az életében? 

- Milyen vállalati programokat indít a cég kispapáknak és kismamáknak?

- Miért fontosak a Tesco számára a támogatási programok? - Lesz-e bevásárlókocsi az áruházakban vagy hamarosan drónok szállítják-e ki az ajtónk elé a dobozos tejet? 

- Hogyan kerülte el Zsolt a kiégést a Tesconál töltött 18 év alatt? 

- Hogyan kezelték a családban és a cégnél a Covid helyzetet? 

- És nem utolsó sorban: Mit tanult a nagymamájától a kiskereskedelemről?  

A multinacionális nagyvállalatok óriási hatással vannak az életünkre. Az, hogy mit tartanak fontosnak, hogy milyen elvek mentén végzik a tevékenységüket, hogyan figyelnek oda a környezetszennyezésre, milyen támogatási programokat indítanak el az alkalmazottaiknak, komolyan befolyásolja a szociális környezetüket, a várost ahol működnek, az iskolákat, akikkel együttműködnek, az egyesületek hatékonyságát, akiket támogatnak. A Tesco Magyarországon élen jár a vállalati kulturális diplomáciában, és hogy ez így van, arra komoly hatással van az első számú vezetője is. Hogy Pálinkás Zsolt mit tart fontosnak, hogyan gyakorol hatást a szervezetre, amelyet vezet, és mit jelent számára az Apaidő, ez is kiderül az APAIDŐ Podcast 4. adásából.  

Pálinkás Zsolt 2003-ban csatlakozott a Tescohoz. Áruházi osztályvezetőként kezdte a pályáját, majd 2006-ig különböző működési pozíciókban dolgozott. Ezután az egyik kiemelt projekt marketing-projektvezetője lett. Egy évet töltött a marketingen, majd a kereskedelmi üzletágnál beszerzőként, ezután friss és GM-termékekért felelős kereskedelmi igazgatónak nevezték ki. 2019 márciusában kezdett közép-európai működési vezérigazgató-helyettesként. E pozíciójában Zsolt felelt az ellátási láncért, a kiskereskedelem irányításáért, a logisztikáért és a disztribúcióért, az operatív fejlesztésért, a támogató funkciókért és az online üzletágért a Tesco magyarországi, csehországi, szlovákiai és lengyelországi leányvállalatainál. 2021. márciusától Zsolt magyarországi vezérigazgatóként folytatja tevékenységét. Két gyermeke van, Panni (14) és Zsombor (9). 

  APAIDŐ podcast: gondolatok, érzések, interjúk és vélemények apáktól és anyáktól a szülőségről és minden másról.  

Az APAIDŐ podcast házigazdája: Kertész András   

Kövessetek minket itt is: 

Instagram: www.instagram.com/apa.ido   

Facebook: www.facebook.com/modernapa  

Tik-Tok: https://www.tiktok.com/@apaido  

Tovább a podcast oldalára