Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Kaiszeki: mikro Japán a tányéron – tíz nap, hat fogás, nulla kifogás #41– ELSŐ rész

Vissza

Kaiszeki: mikro Japán a tányéron – tíz nap, hat fogás, nulla kifogás #41– ELSŐ rész

Jun 14. | 67 perc

Yanagisawa Gyöngyi

Oktatás Tutorial Hírek Szórakoztató hírek Társadalom és kultúra Személyes naplók
00:00:00
/
01:07:22

Hogyan lesz egy magyar vegyészmérnök-jelöltből szakácstanonc Japán egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő gasztronómiai hagyományában, a kaiszeki ételkészítésben?

Ebben a részben Csák Marcell arról mesél, hogyan tanulta meg másként látni a konyhát, a munkát – és az embereket.

Mit jelent egy japán étterem konyháján a kés – és mit jelent a birtoklójának? Marcell megosztja velünk a tapasztalatait és az élményeit kíváncsiságról, nyelven túli megértésről és az általa megélt kulturális „beavatásról”.

 Tarts velem, nyissunk együtt ablakot Japánra!!

Ahogy azt már megszokhattad, a YouTube-on is hallgathatók az epizódok.. 😊Kattints ide bátran és iratkozz fel:

https://www.youtube.com/@ablakjapanra

 Ha tetszett, amit hallottál, akkor írj kérlek egy rövid értékelést adj csillagokat a honlapon, amit előre is köszönök:

 https://podcast.ablak-japanra.com/reviews/new/

 Felhívom a figyelmedet, hogy a podcast honlapján a beszélgetések teljes leirata is olvasható az epizódok leírása alatt, a Transcript feliratnál.

Ajánlom a podcast média csatornáinak a gyűjteményét, egy helyen megtalálod többek között a podcast lejátszókat, ahol eléred az adásokat, a honlap linkjét és a közösségi média címeket. Nézz rá és szemezgess belőle:

https://linktr.ee/ablakjapanra

 Ha megnéznéd milyen oldalakat ajánl Marcell, a linkeket itt találod:

A Japán Gasztronómiai és Étkezési Kultúra Humánerőforrás Fejlesztési Program honlapja (angolul is megtekinthető)

https://en.jcdc.tokyo/hrdp/

Ha kipróbálnál egy kaiszeki menüsort Tokióban:

Aszada Rjotei / Aszada Kaiszeki Étterem

https://www.asadayaihei.co.jp/

Első étterem, ahol Marcell élesben tanult: https://www.ohanami-kyubei.jp/

Kyoto Culinary Art College honlapja: https://www.taiwa.ac.jp/global/en/kyocho.php

A cég, amelyen keresztül Marcell munkát talált Japánban:

https://www.astmil.co.jp/

Innen megtudhatod, hogy mi is az a working holiday vízum?

https://workingholiday.hu/

 Ha tetszett, amit hallottál és hozzá szeretnél járulni a munkámhoz egy egyszeri támogatással, az alábbi linken tudod megadni az összeget.

Előre is hálásan köszönöm!

https://bit.ly/tamogatom-a-podcastet

Minden támogatást előre is hálásan🙇‍♀️ köszönök!

 A podcast nem csak Japán-rajongókhoz szól, hanem mindenkihez, aki nyitott a világra!

☝️ Ha csatlakoznál a facebook közösséghez, kattints alább: 👇

https://www.facebook.com/Yanagisawa.Gyoengyi/

https://www.facebook.com/groups/japan.window

☝️ Ha az Instagramon keresnél, akkor itt találsz: @ablakjapanra



Support this podcast at — https://redcircle.com/ablak-japanra/donations
Tovább a podcast oldalára