Hogyan lesz egy magyar vegyészmérnök-jelöltből szakácstanonc Japán egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő gasztronómiai hagyományában, a kaiszeki ételkészítésben?
Ebben a részben Csák Marcell arról mesél, hogyan tanulta meg másként látni a konyhát, a munkát – és az embereket.
Mit jelent egy japán étterem konyháján a kés – és mit jelent a birtoklójának? Marcell megosztja velünk a tapasztalatait és az élményeit kíváncsiságról, nyelven túli megértésről és az általa megélt kulturális „beavatásról”.
Tarts velem, nyissunk együtt ablakot Japánra!!
Ahogy azt már megszokhattad, a YouTube-on is hallgathatók az epizódok.. 😊Kattints ide bátran és iratkozz fel:
https://www.youtube.com/@ablakjapanra
Ha tetszett, amit hallottál, akkor írj kérlek egy rövid értékelést adj csillagokat a honlapon, amit előre is köszönök:
https://podcast.ablak-japanra.com/reviews/new/
Felhívom a figyelmedet, hogy a podcast honlapján a beszélgetések teljes leirata is olvasható az epizódok leírása alatt, a Transcript feliratnál.
Ajánlom a podcast média csatornáinak a gyűjteményét, egy helyen megtalálod többek között a podcast lejátszókat, ahol eléred az adásokat, a honlap linkjét és a közösségi média címeket. Nézz rá és szemezgess belőle:
https://linktr.ee/ablakjapanra
Ha megnéznéd milyen oldalakat ajánl Marcell, a linkeket itt találod:
A Japán Gasztronómiai és Étkezési Kultúra Humánerőforrás Fejlesztési Program honlapja (angolul is megtekinthető)
Ha kipróbálnál egy kaiszeki menüsort Tokióban:
Aszada Rjotei / Aszada Kaiszeki Étterem
https://www.asadayaihei.co.jp/
Első étterem, ahol Marcell élesben tanult: https://www.ohanami-kyubei.jp/
Kyoto Culinary Art College honlapja: https://www.taiwa.ac.jp/global/en/kyocho.php
A cég, amelyen keresztül Marcell munkát talált Japánban:
Innen megtudhatod, hogy mi is az a working holiday vízum?
Ha tetszett, amit hallottál és hozzá szeretnél járulni a munkámhoz egy egyszeri támogatással, az alábbi linken tudod megadni az összeget.
Előre is hálásan köszönöm!
https://bit.ly/tamogatom-a-podcastet
Minden támogatást előre is hálásan🙇♀️ köszönök!
A podcast nem csak Japán-rajongókhoz szól, hanem mindenkihez, aki nyitott a világra!
☝️ Ha csatlakoznál a facebook közösséghez, kattints alább: 👇
https://www.facebook.com/Yanagisawa.Gyoengyi/
https://www.facebook.com/groups/japan.window
☝️ Ha az Instagramon keresnél, akkor itt találsz: @ablakjapanra