Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

#32– ELSŐ rész: Én egy szaké sommelier szamuráj szeretnék lenni!

Vissza

#32– ELSŐ rész: Én egy szaké sommelier szamuráj szeretnék lenni!

May 14. | 61 perc

Yanagisawa Gyöngyi

Oktatás Tutorial Hírek Szórakoztató hírek Társadalom és kultúra Személyes naplók
00:00:00
/
01:01:37

A sommelier szó köztudottan borszakértőt jelent. Szaké sommelier Tallián Dórán kívül ma Magyarországon még nincs – vagy nem tudni, hogy WSET képesítéssel (Dóra munkatársán kívül) más valaki rendelkezik-e.

De mi egyáltalán a szaké? Rizsbor, Rizspálinka avagy?

Természetesen ez is kiderül a beszélgetésből, és az is, hogy hogyan válassz magadnak szakét egy vacsorához, mitől prémium egy szaké, milyen hőfokon – melegítve vagy hűtve, érdemes avagy lehet egyáltalán szakét fogyasztani.

Már az első rész is egyenértékű egy gyorstalpalóval, a beszélgetés 2 része együtt (a 2. rész 30-ától, ne feledd!) pedig már egy biztos alap ahhoz, hogy ne verhessen át senki szaké választás és fogyasztás terén! 😊

Mert szakét inni érdemes – még ha esetleg eddig kevésbé jó élményeid vannak ezzel a nedűvel kapcsolatban! Az élettani hatásai megelőzik bizonyos szempontból a borét és elmondható róla az is, hogy tulajdonképpen bármilyen étekhez párosítható, csak az a nem mindegy, hogy milyen szempontokat veszünk figyelembe!  

A két adásból sok kérdésre, fehér foltra fény derül! Ha vannak gondolataid, hozzászólásod, véleményed, akkor biztatlak, hogy írd meg tanuljunk belőle minél többen! 😊 

Tarts velem, nyissunk együtt ablakot Japánra!!

Ahogy azt már megszokhattad, a YouTube-on is hallgathatók az epizódok.. 😊

Kattints ide bátran és iratkozz fel:

https://www.youtube.com/@ablakjapanra

 Ha tetszett, amit hallottál, akkor cserébe adj kérlek egy értékelést a honlapon, amit előre is köszönök:

 https://podcast.ablak-japanra.com/reviews/new/

 Felhívom a figyelmedet, hogy a beszélgetések teljes leirata is olvasható a podcast honlapján, az epizódok leírása alatt, a Transcript feliratnál.

Tallián Dóra linkjeit, valamint a rizspolírozásról és egyéb folyamatokról készült videókat, az adásokban elhangzott FineSake Budapest honlapját pedig itt éred el, ha akár közvetlenül szeretnéd a webshopot és a választékot megtekinteni:

https://www.instagram.com/szvetlana_/

https://www.instagram.com/finesakebudapest/

https://www.worldsake.uk/

https://www.finesakebudapest.com/

https://www.inert-studios.com/

https://inert-studios.myshopify.com/

rizsfényezés

https://www.youtube.com/channel/UCF79n2ihdmVDvVD15o2oCqQ

https://www.instagram.com/aerial_world_klagenfurt/

https://www.kyoto-ramen-koji.com/english/

https://sushiya.simplywebshop.de/cp/3747/sake

https://vinaldi.blogspot.com/2024/03/for-gods-sake-saketasting-dinner.html

Ha tetszett, amit hallottál és hozzá szeretnél járulni a munkámhoz egy egyszeri támogatással, az alábbi linken add meg Te az összeget kérlek.

Előre is hálásan köszönöm!

https://bit.ly/tamogatom-a-podcastet

Ha pedig pártolnál hosszabb távon, azt itt tudod megtenni:

https://www.buymeacoffee.com/ablakjapanra

Minden támogatást előre is hálásan🙇‍♀️ köszönök!  

A podcast nem csak Japán-rajongókhoz szól, hanem mindenkihez, aki nyitott a világra!

☝️ Ha csatlakoznál a facebook közösséghez, kattints alább: 👇

https://www.facebook.com/Yanagisawa.Gyoengyi/

https://www.facebook.com/groups/japan.window

☝️ Ha az Instagramon keresnél, akkor itt találsz: @ablakjapanra



Support this podcast at — https://redcircle.com/ablak-japanra/donations
Tovább a podcast oldalára