Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

[57] B2B lead generálás - könyv bemutató

Vissza

[57] B2B lead generálás - könyv bemutató

Sep 11. | 7 perc

Resend Agency, HubSpot Partner

Üzlet Marketing
00:00:00
/
00:07:36

Send us a text

Ebben a podcastban bemutatom a nemrég megjelent könyvemet. 

Az első részben mesélek arról, miért is döntöttem úgy, hogy könyvet írok a leadgenerálásról, és mi ennek a könyvnek a célja.

Ezután belevágunk abba, hogy mi is az a leadgenerálás, és miért kulcsfontosságú a cégek számára. Ebben a részben alapfogalmakkal és a leadgenerálás szerepével ismerkedünk meg, különösen a mai versengő üzleti világban.

Majd áttérünk a leadgenerálási folyamat megértésére, ahol lépésről lépésre bemutatom, hogyan kezdődik ez a folyamat, és melyek azok a kulcsfontosságú lépések, amelyek nélkülözhetetlenek. Ebben a fejezetben kiemelt szerepet kap a weboldalak és a landing oldalak szerepe is a sikeres leadgenerálásban.

Az egyik legérdekesebb rész talán az, amikor arról beszélek, mi frusztrálja leginkább a menedzsereket a B2B leadgenerálás terén. Olyan problémákat tárgyalok, mint a minőség és mennyiség közti egyensúly megtalálása, a megfelelő célközönség meghatározása, az effektív lead-ápolás kihívásai, a ROI (megtérülés) mérése, valamint a marketing és értékesítés összehangolása. Ezen kívül szó lesz arról is, hogyan alkalmazkodhatunk a digitális csatornákhoz, és hogyan lehet megfelelő tartalmat készíteni. További gyakori problémák, mint a versenyképes megkülönböztetés, a költségvetési korlátok és a hosszú értékesítési ciklusok szintén terítékre kerülnek.

Ezután a leadgenerálási stratégiák világába merülünk, ahol különféle megközelítéseket tárgyalok, amelyeket a cégek a mai piacon alkalmaznak. Beszélünk arról is, hogyan fejlődött a B2B értékesítés az évek során, és milyen modern technikákat alkalmaznak a cégek manapság.

Egy külön fejezetet szentelek a LinkedIn-nek, mint a social selling zászlóshajójának, és megmutatom, hogyan használható a LinkedIn ügyfélszerzésre. Részletesen bemutatom a Sales Navigator használatát, annak integrációját a CRM-rendszerekkel, és adok néhány tippet a hatékony LinkedIn posztok írásához is.

Majd a marketing és sales automatizálás világába kalauzollak, és bemutatom, hogyan kapcsolódik ezekhez a folyamatokhoz a leadgenerálás. Ebben a fejezetben szó lesz arról, milyen marketing- és sales automatizálási szoftverek segíthetnek a leadgenerálás kezelésében, és megvitatjuk a napi kihívások megoldásának lehetőségeit is.

A következő részben a leadgenerálási kampányok tervezésével és végrehajtásával foglalkozom. Itt végigmegyünk a kampánytervezés lépésein, és bemutatom, hogyan mérhető és optimalizálható egy kampány hatékonysága. Szó esik a reklám szerepéről is a leadgenerálásban.

Különös figyelmet szentelek a lead ápolásának fontosságára, ahol olyan technikákat és módszereket mutatok be, amelyek segítségével hatékonyan lehet gondozni a leadeket, hogy azok értékes ügyfelekké váljanak.

A könyv végén az utóértékelés fontosságát tárgyalom, ahol arról beszélek, hogyan lehet a leadgenerálás folyamatát visszatekintve értékelni, és az így szerzett tapasztalatok alapján javítani a jövőbeli eredményeken.

Végezetül, mellékletek formájában további hasznos forrásokat találsz a leadgenerálás témájában, beleértve podcastokat, hírleveleket, hangoskönyveket és szakmai hírportálokat, amelyek a B2B marketing világában segíthetnek eligazodni. Emellett egy szakmai szótár is segít a könnyebb megértésben.

Ez a könyv átfogó útmutató azok számára, akik a B2B leadgenerálás kihívásaival szeretnének megbirkózni, és hatékony stratégiákat keresnek a sikeres ügyfélszerzéshez.

Itt olvashatod a podcast-jaink tartalmát
Kövess minket a LinkedIn-en
Írhatsz nekünk a: hello@resend.hu

Köszönjük, hogy hallgatsz minket!

Tovább a podcast oldalára