Keresés Jelentkezés Mi a podcast.hu?

Magenta Podcast

Magyar Telekom

Vissza

Magenta Podcast

Magyar Telekom

Társadalom és kultúra Technológia

A Telekom kéthetente jelentkező műsora, ami elmeséli, mire és hogyan használd a digitális világ legújabb jelenségeit. A digitalizáció színe-java.

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 36 elemből.

Digitálisan is akadálymentesen

board@betonestudio.com (Betone Studio)

Ami valakinek szimplán kényelem, az másnak hatalmas lépés az önállóság felé – az akadálymentesség koránt sem csak a fizikai térben kérdés. Hogyan lesz valakiből informatikus, ha látássérült? Hogyan segít a digitalizáció a mozgásukban korlátozottaknak? Egyáltalán, miért kiemelten fontos kérdés a (digitális) akadálymentesség? Erről beszélgetünk, miközben időutazásra hívunk benneteket! Egy nem is olyan távoli jövőbe, amelyben látássérültként is könnyen eligazodhatunk majd a neten – vagy mozgáskorlátozottként hiányzó képességeinket okoskütyük pótolják – otthonainkban is. És ez nincs is olyan messze. Hogy mennyire közel van, azt ma azok mesélik el, akik a jövő akadálymentes digitális világát építik: itt lesz Zanin Éva a Telekom sokszínűségi és esélyegyenlőségi szakértője, Fenyvesi Zoltán blogger a Suhanj! Alapítványtól és Szuhaj Mihály az Informatika a Látássérültekért Alapítvány vezetője, aki  látássérültként képezte magát és választotta az informatikus szakmát. 

Tartsatok velünk most is! 

Tetszett a téma? Érdekel a digitalizáció világa? Még több tartalomért nézz be a Pont.MOST blogra a www.pont-most.hu oldalon! 

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
May 03. | 26 perc

Digitális kütyük az élsportban

board@betonestudio.com (Betone Studio)

 Beszélgettünk a pekingi olimpián történtekről, a technológia fejlődéséről a sportban, érintve a régmúlt hosszúhajú holland korcsolyázóit is. Ruhák, korik, bóják, amik az egyre jobb és jobb időeredmény elérésében segítenek. De fokozható-e ez még tovább? Meddig lehet még rövidíteni az eredményeket és ezen a fronton mi a korisport jövője? 

A beszélgetés másik részében pedig igazán mélyre merülünk a témában, megnézzük mi a helyzet a víz alatt, ahol Norbi tart nekünk idegenvezetést gyorsulásmérőkről, szenzorokról, a VAR-ról és megtaláljuk majd a közös pontokat is a labdajátékokban. Attilával  a gyepre is kimerészkedünk, és tényadatokkal elemezzük, hogy miben is segíti a VAR a sportszerű játékot, de érintjük az árnyoldalait is. A végén talán az is kiderül, mikorfogja élvezni ezeknek a fejlesztéseknek a végeredményét majd a néző, a lelkes közönség, aki talán most még nem akkora rajongója a témának, mint a kedvenc csapatának. 

Tartsatok velünk most is! És ne feledkezzetek el feriratkozni a csatornára, hogy elsőként értesülhessetek az új epizódokról.

Tetszett a téma? Érdekel a digitalizáció világa? Még több tartalomért nézz be a Pont.MOST blogra a www.pont-most.hu oldalon! 

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Apr 07. | 42 perc

Neked is lehet: ötletből megvalósult love projekt!

board@betonestudio.com (Betone Studio)

Ajánljuk a Telekom KRAFTot – mindenkinek. Debrecenben személyesen a Kraft Lab-ot a Bethlen utcában – ahol a tehetség és a bátorság mellé a technikai supportot a Telekom adja! részletek a https://telekomkraft.hu/ oldalon. 

Egy jó ötlet bárhol megszülethet. A nem debrecenieknek is van lehetőségül online csatlakozni a Kraft közösséghez! A Kraftban mindig történik valami - kövesd Instagramon, Discordon és TikTok-on, hogy ne maradj le a lehetőségekről!

A műsorban megszólaltatott krafterek podcastjait  - a Bögrét és a Slukkot is – megtalálod a www.podcast.hu-n, a podcastek epicentrumában! Az oldalon már böngészhetsz a legizgalmasabb magyar podcastok között, kereshetsz témákra, kulcsszavakra is. Ha mégsem találsz kedvedre valót, ne feledd: belevághatsz te is – ha megvan benned a kraft - a többit megtalálhatod hozzá a www. telekomkraft.hu oldalon.

Tetszett a téma? Érdekel a digitalizáció világa? Még több tartalomért nézz be a Pont.MOST blogra a www.pont-most.hu oldalon! 

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Mar 24. | 29 perc

Üzeneted érkezett! Nőnapi különkiadás

board@betonestudio.com (Betone Studio)

Pataki Ági, volt modell, most producer és Németh Franciska, volt színésznő, most egészségügyi kommunikációs szakértő és vállalkozó a vendégünk a Magenta Podcast-ben. Nőnap alkalmából arról beszélgetünk, hogyan lehet nőként megtalálni és megállni helyüket a világban. Ágit és Franciskát kérdezzük az életük fordulópontjairól, tapasztalataikról, a véletlenekről, terveikről és arról, hogyan látják magukat és egymást a világban. Különleges találkozás a generációk között, akik közelebb vannak egymáshoz, mint gondolnánk! 

E mellett beszélünk még a Telekom POKET zsebkönyvéről is, ami már elérhető a POKET automatákban. Ebben 31 kivételesen inspiráló, alkotó nő gondolatait ismerhetitek meg a kockázatvállalásról, a tehetség, az önismeret és a bizalom szerepéről. 

Hamarosan újabb epizóddal jövünk, hallgassatok minket legközelebb is! Addig pedig várunk benneteket a PontMOST blogon, a www.pont-most.hu oldalon. 

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Mar 07. | 31 perc

Kriptovilág kezdőknek

board@betonestudio.com (Betone Studio)

Egyre többet hallani kriptovalutákról és NFT-kről. Beszélünk róluk, olvassuk a híreket, de még mindig nem értjük igazán. Ebben az epizódban közérthetően beszélgetünk a digitális tér fizetőeszközeiről és nemcsak a szépségeikről, hanem a kockázataikról is. Mogyorósi Attila, a CoinCash-, és Debreceni Barnabás a Mr Coin alapítóival végig nézzük a digitális valuták evolúcióját az indulástól kezdve mostanáig. Megnézzük, mi tartja életben ezeket a fizetőeszközöket és milyen okai vannak az árfolyamingadozásaiknak. Érdemes-e akár most belevágnunk a bányászatba, vagy erről már végleg lecsúsztunk?!

Benézünk az alt- és shitcoin-ok világába, amelyek csapdájába már sok nemzetközi sztár is belesétált és segítünk felismerni a gyanús jeleket, hogy mi semmiképpen se járjunk hasonló módon.

Weiler Péter digitális művészt pedig arról faggatjuk, milyen érzés időnként áttenni műveit a valós helyekből a digitális terekbe és mire is jó igazán az NFT? Az ő képe volt az első, amit NFT-ként adtak el Magyarországon – a Bitcoin bányászat az Alföldön címmel. Vajon kell-e attól félnünk, hogy a galériák és múzeumok átköltöznek a világhálóra és mennyire van messze az, hogy lakberendezési tárgyak, művészeti alkotásokat már nem a lakásunkat, hanem a metaverzumban lévő házunk falát díszítik majd?

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Feb 24. | 34 perc

Szerelem a digitális korban

board@betonestudio.com (Betone Studio)


Hogyan ismerkedjünk a digitális korban? Miért nem jön el valaki az első személyes randira? Mi a társkeresés jövője? Itt a Valentin nap és lassan a tavasz is – szerelem van a levegőben. Erről beszélgettünk a Magenta Podcast 4. évadának nyitó epizódjában. Jön Mécs Anna, aki a Kapcsolati hiba című kötetéből idéz, aztán beszélgetünk Knapek Éva pszichológussal az (online) randizás világáról és megkérdezzük Weiler Pétert, a Randivonal alapítóját, hogyan alakult a párkeresés eddig és milyen jövőt jósol ennek.

Hallgassátok szeretettel, vagy Valentin napon szerelemmel!

Ha érdekel a digitalizáció világa, kattints a www.pont-most.hu címre és olvass bele a PONT.Most blogunk tartalmaiba is!

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Feb 14. | 39 perc

Évadzáró epizód – Adni jó

board@betonestudio.com (Betone Studio)

Itt lesz velünk Stiller Ákos, aki Digitális oktatás a végeken címmel készített fotósorozatot a National Geographic pályázatára. Ákos a sorozat készítésekor sok mindent látott, arról faggatjuk, mi az, ami a fotókereten kívül látható a végeken: azaz a tanyavilágban és a leszakadó kistelepüléseken – és ami ebből megmaradt – benne. A képeket megnézheted a Telekom üzletek digitális kijelzőin és Ákos Instagram oldalán is, keresd @stillerakos-t.  

A Telekom Mobildonor program arra jött létre, hogy segítsen az András képein szereplőkhöz hasonló helyzetben lévőknek. Bármelyik Telekom shopban leadhatod régi, de működőképes mobilodat – de ha kéred, futárt küldünk érte. A Telekom kijavítja a kisebb hibákat, ha kell, törli az adatkat a készülékről és ajándék SIM kártyával eljuttatja oda, ahol a leginkább szükség van rá. Segítsünk együtt!

Az ünnepek előtt a Telekom 10 napra ajándék mobilnetet ad. Azok, akik december 20-ig aktiválják ezt az ünnepekre, megjelölhettek egy szervezetet, amelyet támogat a Telekom.  Minden szervezetet és ügyet megismerhetsz a telekom.hu/torodesmobilnettel oldalon. A Magenta podcastben két szervezetet és programot mutatunk be. Horváth Tünde, a Bagázs munkatársa és Labancz Dániel az UNICEF KILÁTÓ programjának felelőse érkezik hozzánk. 

A digitalizáció mindenhol ott van. Kerülj képbe és hozd ki belőle a legtöbbet! Olvass még többi cikket a digitális világból a Pont.MOST blogon. (www.pont-most.hu

Ha mélyebben érdekel a téma, akkor: 

 • nézz utána a Bagázs (www.bagazs.org)  és a UNICEF (https://unicef.hu/kilato-elmenyprogram)  munkájának! Mindkét szervezet várja önkéntesek segítségét. Ha kedvet érzel és segítenél, a honlapokon erre számos lehetőséget találsz! 
 • legyél te is mobildonor! Ezzel a programmal új életet adhatsz a régi, de még használható készülékednek és segíthetsz valakinek belépni a digitális világba. A mobildonor.hu oldalon minden infót megtalálsz a programról.

Boldog, békén ünnepeket kívánunk a Magenta Podcast készítői és a Magyar Telekom nevében! 

Tarts velünk 2022-ben is! 

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Dec 20. | 35 perc

Mi fán terem a podcast?

board@betonestudio.com (Betone Studio)

A Magenta Podcastben ezúttal felvillantjuk nektek, milyen sokszínű a podcast-világ. 

Itt lesz a hihetetlen történelem podcast két hostja, Tündi és András, akik arról meséltek, miért, hogyan, és milyen várakozásokkal vágtak bele a tartalomgyártásba otthon, saját eszközeikkel. Mennyire számít, hogy valaki rajong egy témáért és mi az, amint a wannabe podcastereknek érdemes megfogadniuk – erről is beszéltünk velük.  

Rögtön utána bejárjuk a podcast piacot: beszélgetünk Csepelyi Adriennel, a WMN Popfilter műsorának házigazdájával, aki megsúgja, hogyan lehet igazán jó hangulatot teremteni egy felvételhez. Azt, hogy kik, hogyan, mikor, mennyit, milyen eszközön és milyen podcasteket hallgatnak, az NRC kutatójától, Sági Ferenctől kérdezzük meg, a profi műsorkészítésről pedig Román Balázs, a Betone stúdió producere beszél.  

Jövő év elején pedig egy egyedülálló dologgal jövünk: összegyűjtjük nektek a legizgalmasabb podcastokat a podcast.hu oldalon, a hazai podcast világ epicentrumában. Az a terv, hogy jövő év elején már böngészhettek majd a jobbnál jobb tartalmak között, sőt – ami igazán nagy újdongás lesz: kereshettek is, méghozzá a műsorokban elhangzott szöveg alapján. Az oldal ugyanis képes lesz a hangzó szöveget írottá alakítani és ebben keresni. Begépeled a kulcsszót, amire kíváncsi vagy és az oldal megtalálja neked azt a podcastot, amelyben erről beszélnek. 

Ahhoz, hogy legyen miben keresni, podcast-ok kellenek. Ha szeretnél bekerülni a kereshető podcast-ok közé és van egy jó műsorod, regisztrálj a podcast.hu-n és kerülj be te is a válogatott kínálatba! 

A digitalizáció mindenhol ott van. Kerülj képbe és hozd ki belőle a legtöbbet! Olvass még többi cikket a digitális világból a Pont.MOST blogon. (www.pont-most.hu

Ha mélyebben érdekel a podcast-világ, akkor: 

 • irány a podcast.hu, vagyis a hazai podcast világ epicentruma. Most minden tartalomkészítő regisztrálhatja a podcastját a felületen a www.podcast.hu/regisztracio oldalon! 
 • ha van egy jó ötleted, ne habozz, vágj bele! Debrecenben a Telekom KraftLab közösségi alkotóterében van podcast szoba is – segítünk a kezdetekben!  
 • hallgassatok jó podcasteket! Ajánljuk az NRC marketingkutató podcastjét, a Research and More-t, a WMN podcastjeit és a Betone Stúdió műsorait is. 

Tarts velünk legközelebb is! 

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Dec 02. | 50 perc

Ahol a játékos lét a tét

board@betonestudio.com (Betone Studio)

Milyen a hangulat egy esport versenyen? Hogyan lesz valaki kosarasból esport bajnok? Mit érzékel ebből a családja? Mit lát ebből a szélesebb közönség? A gamerek világát számos legenda lengi körül – a Magenta Podcastban most ezt a közeget fedezzük fel. 

Ebben nem más segít nekünk, mint egy igazi top gamer, Domoszlay „kolor” Ádám és édesanyja, E-sport Anyu, azaz Domoszlayné Babják Orsolya. Mesélnek az első sikerekről, a gamer-létről és arról, mire vállalkozik, aki esport karrierbe kezd. Érkezik hozzánk Fromann Richárd szociológus kutató is, aki hosszú ideje kutatja a valódi gamerek világát és azt is, az életünk mely területeit szövi át a játék, a játékosság.  

A digitalizáció mindenhol ott van. Kerülj képbe és hozd ki belőle a legtöbbet! Olvass még többi cikket a digitális világból a Pont.MOST blogon. (www.pont-most.hu

Ha a gamerek világába kalandoznál, akkor: 

 • olvass bele E-sport Anyu blogjába: https://esportanyu.hu
 • nézd meg Fromann Richárd kutatásait a www.jatekoslet.hu oldalon vagy olvasd el a Játékoslét-A gamifikáció világa című könyvét  
 • nézz bele a Kolibri kiadó kiadványába: E-sportok - Útmutató kezdőknek és profiknak -  ezt fiatalabbaknak ajánljuk
 • olvass bele Andrejkovics Zoltán: Láthatatlan játék című művébe. Ezt azt veszi végig, hogyan válhat valaki profi e-sportolóvá, emellett lépésről lépésre ismerteti meg a profi gondolkodásmódhoz szükséges hozzávalókat.

Tarts velünk legközelebb is! 

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Nov 09. | 31 perc

A jelszó: biztonság

board@betonestudio.com (Betone Studio)

Kaptatok már Flubot SMS-t? Vagy kérte már banki jelszavatokat nem bank e-mailben?

Esetleg előfordult, hogy azt vettétek észre, valaki a Facebook profilitok jelszavát szeretné módosítani? A digitális tér nem csak játék és mese, hallottál már a csúf, ronda digitális bűnözőkről? 

A Magenta Podcastban arról beszélgetünk, hogyan lehetünk biztonságban az interneten. Beszélgetünk Málnáspitével, vagyis László Viki digitális tartalomkészítővel, aki a követői segítségével kereste a választ arra, milyen a jó jelszó. Érkezik még Keszthelyi Zoltán, a Telekom Technológiai Biztonsági Központjának vezetője is és Kolozsi András etikus hacker is. 

A digitalizáció mindenhol ott van. Kerülj képbe és hozd ki belőle a legtöbbet! Olvass még többi cikket a digitális világból a Pont.MOST blogon. (www.pont-most.hu

Ha a netbiztonság érdekel, akkor: 

 • nézd meg a 2021 október 28-i MOST Fórumot a Telekom Youtube csatornáján élőben, vagy felvételről.
 • kerülj képbe az ünnepi időszak előtt, hogy ne válj internetes csalás áldozatává, ehhez itt találsz néhány tippet: www.telekom.hu/csalas
 • nézd meg a Social Dilemma című filmet, hogy átlásd a közösségi felületek működését.

Tarts velünk legközelebb is! 

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Oct 26. | 46 perc