Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

Lángoló Podcastek

Lángoló Podcastek

Vissza

Lángoló Podcastek

Lángoló Podcastek

Zene

Ez itt a Lángoló podcastek csatornája.

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 119 elemből.

Az évadzáró adásban Rab Árpád mesél Vörös Andrásnak kedvenc témáiról, aktuális kutatásokról és eredményekről, amik bizakodásra adhatnak okot a közeli és távolabbi jövőt illetően.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Kik, hogyan és mennyien élnek Afrika nyomornegyedeiben? Hogyan fejleszthetők ezek a területek, és mi lehet a kiút lakóik számára? Mennyire kell félni attól, hogy milliós nagyságrendben Európa felé veszik az irányt? Mindezekről és sok másról Czirják Ráchel, a Máltai Szeretetszolgálat Nairobiban tevékenykedő munkatársa és Rab Árpád beszél Vörös András kérdéseire válaszolva.


További információk:

https://nemzetkozi.maltai.hu/

https://www.facebook.com/nemzetkozisegelyezesmalta

https://www.instagram.com/nemzetkozi_segelyezes_maltai/

https://adomanyozz.hu/gyujtes/nemzetkozi

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Hogyan alakítja át az egyre gyorsabban fejlődő technológia a felsőoktatást? Mi ugyanaz, és mi gyökeresen más a múlt és a jövő egyetemén? Mennyi idő alatt avul el a frissen bevezetett tanterv, vele az aktuális tananyag, és hogyan befolyásolja mindezt a mesterséges intelligencia? Bölcsészekre vagy informatikusokra van nagyobb szüksége a jövőnek? Hányféle mérnök létezik, és milyen szakmák alakulnak ki szinte hónapok alatt a semmiből? Eigner György, az Óbudai Egyetem dékánja és Rab Árpád beszélgetnek, Vörös András kérdez.


Háttér: CP2077

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Mit esznek az űrhajósok, és hogyan élnek az űrállomáson? Milyen változásokat okoz a testükben a súlytalanság, miként edzenek, hogy ezeket a hatásokat csökkentsék, hogy néz ki egy futópad az űrben, és milyen egy közös vacsora, ahol saját termesztésű zöldséget is felszolgálnak? Hogy lesz a kilélegzett levegőből étel, és mik a legalkalmasabb növények, amik megélhetnek akár a Marson is? Ezekről, és sok más érdekesről Meier Orsolya, űrélelmezési és -élettani kutató, élelmiszermérnök és Rab Árpád mesél Vörös András kérdéseire válaszolva.


Háttér: Deliver Us the Moon

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Nagypénteki adás a kereszténység jövőjéről hívőknek és nem hívőknek, Laborczi Dóra teológussal és Rab Árpáddal.
Háttér: CP2077

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Készpénz, bankkártya, virtuális kártya, bankok, kriptovaluták, melyik hogyan jött létre és merre fejlődik? Mi a helyzet a pénzügyi csalásokkal, azok honnan hova fejlődtek és merre tartanak? Hogyan igyekeznek megvédeni tőlük azok, akiknél a pénzünket tartjuk, és hogyan védekezzünk mi? És hogy jön a képbe itt is a mesterséges intelligencia? Mondovics Péter, a Mastercard marketingmenedzsere és Rab Árpád válaszol Vörös András kérdéseire.


Háttér: CP2077

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
A jövő zenéje podcast élő, 2024-02-09 Pócsmegyer Rab Árpád, Vörös András A felvételt készítette: Danubia Televízió
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A jövő zenéje podcast élő, 2024-02-09 Pócsmegyer

Rab Árpád, Vörös András

A felvételt készítette: Danubia Televízió

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Nem, nem az a kérdés, hogy Lars Ulrich tud-e dobolni, a Metallica helyére írhattunk volna Beatlest, Coldplayt vagy Ed Sheerant is. Annál izgalmasabb viszont, hogy korunk zenei ikonjai több generáció múlva is olyan hatással lehetnek-e, mint manapság. Kik voltak a középkor rocksztárjai, és mi maradt ránk az ókor zenéjéből? Mit tudunk 19. század legnépszerűbb előadóiról, és mi a helyzet a 20. század első felével? Mit hallgattak és mit énekeltek dédapáink, és tényleg az-e az igazi magyar népzene, amit ma annak tekintünk? Mindehhez képest pedig mi lehet a sorsa annak a zenének, ami mostanában született és születik? Fazekas Gergely zenetörténész és Rab Árpád beszélget Vörös Andrással.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Hogyan, mivel fogunk közlekedni a jövőben, és mivel nem? Rollertől az önvezető autón át az űrugrást végző repülőig - Kárpáti András, a Jövő Mobilitása Szövetség elnöke és Rab Árpád mesél Vörös Andrásnak.


Háttér: CP2077

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00