Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

HÁP! | Haraszti Ádám Podcast

Haraszti Ádám

Vissza

HÁP! | Haraszti Ádám Podcast

Haraszti Ádám

Társadalom és kultúra Személyes naplók Sport Labdarúgás Televízió és film TV kritika

Sportriporterként sok mindenben kipróbálhattam már magamat, de most egy újabb régi álmot szeretnék megvalósítani: érdekes emberekkel beszélgetni, kulturáltan, de mégis lazán, kötetlenül és tartalmasan!

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 10 elemből.
Megint egy olyan beszélgetés következik, amelyen tagadhatatlanul érezni, hogy olyasvalaki ült velem szemben, akivel gyakran szoktunk együtt dolgozni, sőt! Szabó Peetről van szó, akit a legtöbben alighanem a Spíler TV állandó szakértőjeként ismertek, de hétről hétre beszélgetünk együtt is fociról az Esélylesőkben, hallhatjátok több podcastban és például a 24.hu-n is olvashatjátok az írásait. A foci és a munkája a mindene, ez szerintem viszonylag gyorsan lejön ebből a beszélgetésből is. De ahhoz mindenképp érdemes tovább is hallgatni, hogy kiderüljön, mit is jelent ez például pontosan a mindennapjaiban, hogy mennyi meccset néz, milyen jegyzeteket ír vagy hogy egyáltalán hogy is kezdődött nála ez az egész...
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Jön az a beszélgetés, amely tulajdonképpen az egész podcast alapötletét szolgáltatta! A vendégem ezen a héten ugyanis Dávid Kornél lesz, aki játékosként nem csak az NBA-t, hanem több igazi európai sztárcsapatot is megjárt, hogy aztán megfigyelőként kezdjen el dolgozni - jelenleg pedig most már hosszú évek óta annak a Milwaukee Bucks-nak az alkalmazásában áll, amely tavaly meg is nyerte a bajnokságot. Kornél játékospályafutása és főleg annak amerikai része azt hiszem kifejezetten ismert, viszont talán az már kevésbé, hogy miképpen kezdett el egyáltalán a jelenlegi munkája felé terelődni és mit is jelent ez egészen pontosan az ő hétköznapjaiban - elsősorban erről beszélgettünk ebben az adásban.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Nyilván minden vendég valamiért különösen kedves a számomra, de Bíró Dáviddal már csak azért is nagyon szerettem volna beszélgetni, mert egyébként is nehéz olyan utat felvázolni a média világába, ami univerzális és mindenki számára járható - de az övé aztán tényleg egészen különleges! Dávid ma már amellett, hogy a spanyol futballközvetítések gyakori vendége, egy kifejezetten népszerű, sport tematikájú YouTube-csatorna életét szervezi hivatásszerűen. De amíg idáig eljutott, bizony elég sok egyéb munkába is bele kellett kóstolnia, és csak kevésnek volt köze ezek közül a médiához...
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
E heti vendégemmel rengeteg közös van bennünk, hiszen nyilván ő is jó ideje dolgozik sportriporterként, jó ideje készít podcasteket is és jó ideje fordít komoly hangsúlyt a különböző közösségi platformokon való jelenlétre - és nyilván még lehetne folytatni a sort. Úgyhogy az sem lehet meglepetés, hogy Szaniszló Csabival is nagyon könnyed, gördülékeny beszélgetést tudtunk tető alá hozni, amit tényleg jó sokáig folytathattunk volna még, sajnos idő szűkében mégis az eddigi legrövidebb adás lett belőle. Viszont talán az egyik legtartalmasabb is, hiszen a sportriporteri-újságírói kezdetek mellett szóba kerül természetesen a Roma, a kosárlabda, az Alley Oop, no meg a többfrontos helytállás anyacégünknél, az AMC-nél, a Sport TV-nél és a családnál is.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Sokaknak nyilván László Ági neve már magában is ismerősen cseng, de ha azt mondom, Kislány, nagy foci, valószínűleg mindenki tudja, hogy miről van szó, aki picit is komolyabban érdeklődik a foci iránt és otthonosan mozog az online térben. Ági most már több, mint tíz éve indította el a blogját, amely manapság az egyik legnépszerűbb, labdarúgással foglalkozó magyar nyelvű Facebook-oldal, pedig továbbra is alapvetően "csak" egy nagyon kedves időtötést jelent a számára. Most elmeséli, hogy miként is indult egyáltalán a futballal kapcsolatos vonzalma, hogy csapott bele annak idején a blogírásba, nosztalgiázunk a Focivilág levelező rovata és a Fradi BL-menetelése kapcsán, de szóba kerül az is, hogy miként próbál rendet tartani a kommentmezők randalírozói között.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Ha szeretitek az amerikai sportokat, főleg az amerikai focit és régóta követitek a Sport TV műsorait, akkor talán Galuskát olyan nagyon nem is szükséges nektek bemutatni. Bár talán már azzal is tudok újat mondani, ha elárulom, Gallai Lászlónak hívják, mert így még ő saját maga is ritkán mondja ki a nevét
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
A legújabb adást a legújabb James Bond-filmnek szenteltük, Csizmazia Gáborral, akit a legtöbben alighanem Cheese-ként és A hetedik sor közepéből ismerhettek. Egy új Bond-mozi mindig ünnep, főleg egy Bond-bolondnak, meg egy filmkritikusnak, úgyhogy alapvetően ebben a hangulatban is vágtunk bele a beszélgetésbe - de mielőtt a főszereplőre került volna a sor, elidőztünk egy kicsit Cheese-ék blogjának történetén és annak jelenlegi helyzetén is. Az adás javában aztán persze igyekeztünk méltó módon elbúcsúztatni Daniel Craiget a szereptől, számba venni, hogy mit is tettek hozzá az ő filmjei a sorozat legendáriumához és hogy hová is érdemes tenni a No Time to Die-t ebben a környezetben!
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
E heti vendégem Molnár Gabo, Magyarország elsőszámú FIFA-játékosa és talán az sem túlzás, ha a hazai e-sportolók között is legelőre tesszük. Beszélgetésünk aktualitását természetesen leginkább a FIFA 22 megjelenése adja, de Gabo azért a gamerkedésen kívül is sok mindennel foglalkozik - és még többel szeretne! Így a játék újdonságai és az e-sportoló hétköznapjai mellett beszélgetünk például a Twitch streamek világáról vagy éppen a nemrég alakult, Szoboszlai Dominik nevével fémjelzett Domination E-sports csapat terveiről is.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Az első adás vendége Baumstark Tibor, a Spíler TV műsorvezetője, akivel beszélgetünk podcastokról (magyarokról és külföldiekről), új és régi médiáról, kommentátori munkáról, valamint persze a korábbi és a jelenlegi munkahelyeinkről is
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Ez meg mi lesz?

aharaszti@icloud.com (Haraszti Ádám)

Hamarosan belevágok valamibe, amit már nagyon régóta tervezgettem - addig is röviden igyekszem összefoglalni, hogy mi is lesz ez, mire számítsatok majd!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00