Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - dr. Benyó Gábor

Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - dr. Benyó Gábor

Apr 16. | 53 perc

Egészség és fitnesz Mentális egészség
00:00:00
/
00:53:06

Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amiben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történeteit.

A 20. részben Erhardt Ágoston beszélget dr. Benyó Gáborral, aki a Tábitha Gyermekhospice Ház orvosigazgatója, gyermekonkológus, gyermekhematológus, palliatív és transzplantációs orvos is egyben.

Az interjúban Benyó doktor elmeséli, hogyan lett orvos, és mi vezette őt a gyermekonkológia területére.

Megtudhatjuk, hogy mi a palliatív ellátás, és miben különbözik a hospice ellátástól. A doktor úr beszél az Tábitha Gyermekhospice Ház szerepéről és fontosságáról: mikor és miért kerülnek oda a gyermekek, hogyan lehet a nehézségekkel szembenézni, és hogyan lehet a gyermekek és a szülők részére erőt és támogatást nyújtani.

Az interjúból kiderül, hogyan formálta őt a munkája, hogyan lehet mindezt összeegyeztetni a családdal, és hogyan lehet kikapcsolódni, feltöltődni.

Benyó doktor beszél a csapatmunka fontosságáról, a gyermekonkológia fejlődéséről, az utógondozásról, és a holisztikus szemlélet megvalósításáról is.

Végül szó esik az Érintettek Egyesület szerepéről és az önkéntesség fontosságáról is.

Tovább a podcast oldalára