Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Sedlák Gabriella

Vissza

Gyógyító beszélgetések a gyermekgyógyításból - Sedlák Gabriella

Dec 20. | 36 perc

Egészség és fitnesz Mentális egészség
00:00:00
/
00:36:42

Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amelyben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történeteit.

A 18. részben Süveges Gergő beszélget Sedlák Gabriella diplomás ápolóval, a Démétér Alapítvány programigazgatójával.

A beszélgetés során nagyon fontos információk hangzanak el őssejt-transzplantáció előtt álló családok számára, érthetően, praktikusan, sok-sok hasznos részlettel és tudnivalóval.

Gabriellától megtudhatjuk, mi is az az őssejt-transzplantáció, és mi történik a transzplantációs folyamat alatt.

Kiderül az is, hogy mikor van szükség erre, milyen előkészületeket igényel, hogyan történik a megfelelő donor kiválasztása, mi az a steril boksz, és mennyi időt töltenek ott a gyermekek.

Bemutatásra kerül a 2006-ban felépült Démétér Ház, ahol a családok tartózkodhatnak gyermekük kezelési ideje alatt.

Gabriella mesél a Démétér Ház fontosságáról, amely nem csak éjszakai pihenést és tisztálkodási lehetőséget biztosít a családok számára, hanem folyamatos szülői jelenlétet a gyermek számára, terápiás csoportok létrehozásának lehetőségét más ott tartózkodó szülőkkel, vagy akár lelkigondozó igénybevételét is.

Megtudhatjuk azt is, hogyan bővült a Démétér Ház az elmúlt évek során, hogy most már van a gyermekek számára tanulószoba, tanári szoba, pszichológus foglalkoztató, játszószoba, tornaszoba – mindez azt a célt szolgálva, hogy a gyermekek ne szigetelődjenek el szociálisan, és a lelki gyógyulásuk folyamata is gyorsabb legyen.

Gabriella mesél az új szanazugi rehabilitációs központról, ahol a kezelt gyermekek testvérei is kiemelt figyelmet kapnak, és szóba kerül az Érintettek Egyesület szerepe is ebben a fontos munkában.

Tovább a podcast oldalára