Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

011 Alberts Csilla - Ziggy Alberts anyukája az otthontanulásról/otthonoktatásról

Vissza

011 Alberts Csilla - Ziggy Alberts anyukája az otthontanulásról/otthonoktatásról

Mar 21. | 48 perc

Oktatás
00:00:00
/
00:48:10

Csilla az akkori Csehszlokáviában született magyarként, majd 10 éves korában Ausztráliába menekült szüleivel. Itt találkozott férjével Timmel, akivel később Sunshine Coast-ra költöztek és családot alapítottak. Csilla otthon tanította 4 saját gyermeket és ket nevelt gyermeke közül is egyet. Nagy támogatója az otthon tanulásnak, és erről írt is egy könyvet amit mindenki figyelmébe ajánlok. Ennek címe: "Love Learn Live" magyarul ''Szeress, Tanulj és Élj". Sajnos még nem elérhető magyarul, de angolul megtalálható online formátumban is. 

Mára a gyermekei mind sikeres felnőttekké váltak, köztük fia Ziggy Alberts is, aki világhírű énekes, dalszerző és író.  Zenéjéért világszerte rajonganak.

Magyarországon a magántanulóság sajnos ritka, mert csak nagyon kivételes helyzetben engedélyezett. Ausztráliában elég gyakori. Itt a szülőkre bizzák, hogyan szeretnék a gyermekeiket tanítani.  Édesanyám annak idején még Magyarországon szintén ezt az utat választotta számunka, emlékszem mennyi negativ megjegyzést kapott ezért.  

Ez az epizód bemutatja ezt a kevésbé járt utat, ami új lehetőségeket rejt gyermekeink nevelésében.  Csilla őszintén beszél a tapasztalatairól, hasznos információkat nyújtva ezzel a szülőknek. 

Mivel itt Ausztráliában töltötte élete nagyobbik részet, így vannak szavak és kifejezések, gondolatok amiket egyszerűbbnek talált angolul elmagyarázni. Remélem ennek ellenére élvezhető lesz a beszélgetés számotokra is. "

Tovább a podcast oldalára