Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

009 Petrás Norbert - Sportoló, Edző, a mezítlábas futás előnyeiről

Vissza

009 Petrás Norbert - Sportoló, Edző, a mezítlábas futás előnyeiről

Feb 14. | 41 perc

Oktatás
00:00:00
/
00:41:27

Petrás Norbert gyerekkorában költözött ki családjával Ausztráliába. Mindig is szeretett mozogni, és kipróbált mindenféle sportot az évek folyamán,  majd a futás mellett döntött. Először csak passzióból,  később hivatásként is, mint edző. Jelenleg akkreditalt közép és hosszútávfutó edzőként dolgozik.

Norbert ötszörös Jetty to Jetty verseny győztes,  és háromszor indult a tekintélyes Noosa 5km ASICS elit futamon. Mint ahogy sok sportoló esetében, a sok megterhelő edzés előbb-utóbb egészségügyi problémákat okozott nála is. Ekkor úgy döntött, hogy megpróbálja helyrehozni a sérüléseit korházi beavatkozás nélkül,  hogy tovább hódolhasson szenvedélyének. Így talált rá a megoldásra, és ez adta az ötletet egy saját cég megalapitásához, aminek a Natural Foot Health lett a neve. 

Norbert megosztotta közel 10 évnyi futóedzői tapasztalatait. Beszélgettünk a megfelelő cipő fontosságáról, a mezítlábas futás pozitív hatásairól, és különböző sérülések, rendellenességek kezeléséről orvosi beavatkozás nélkül. Megmondom őszíntén teljesen megváltoztattam a véleményemet a cipőkről, és szerintem te is elgondolkozol majd. 

Norbert itt Ausztráliában töltötte élete nagyobbik részet, és ezért vannak szavak és kifejezések, gondolatok amiket egyszerűbbnek talált angolul elmagyarázni. Remélem ennek ellenére élvezhető lesz a beszélgetés számotokra is.

Tovább a podcast oldalára