Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

005 Kovács-Müller Georgina - Ausztrál Vizilabda Edző - Sportolói élet nehézségei

Vissza

005 Kovács-Müller Georgina - Ausztrál Vizilabda Edző - Sportolói élet nehézségei

Aug 09. | 67 perc

Oktatás
00:00:00
/
01:07:32

Kovács-Müller Georgina Budapesten született és nőtt fel. Gyerekkorától kezdve versenyszerűen úszott, majd vizilabdára váltott gimnáziumi éveiben.  A versenyzést egyetemi évei alatt is folytatta. Két egyetemi diplomát is szerzett. Jogot es közgazdaságtant tanult. 

Georgina 2010-ben feladta akkori civil munkáját és Perthbe költözött, hogy kiprobálja magát az Ausztrál bajnokságban. Sportolói karrierje után segédedzőként dolgozott pár évet, majd 2013-tól 2020-ig a WAIS (Western Australian Institute of Sport) Női Vizilabda Programjának lett a vezetőedzője. 2022-ben úgy döntött, hogy más lehetőségek után néz. Így lett a Queenslandi vizilabda regionalis fejlesztéséért felelős szakmai vezetője a Sunshine Coast-on. Mellette a helyi St Andrew’s Anglicán iskola vizilabda programjának az irányitója / edzője. Georgina közel 14 évnyi edzői tapasztalattal, számos csapattal ért el sikereket. 2022-ben az év Vizilabda Edzője lett Ausztráliában. 


Georginával való beszélgetésem során rengeteg témat érintettünk. Beszélgettünk a kiköltözéséről, az ausztrál lehetőségekről sportolóként, Magyarország és Ausztrália közötti különbségekről sportolói szemmel és az edzői munka nehézségeiről. Beszélgetésünk minden percét élveztem, Georgina egy igazan inspiraló személyiség, remélem Nektek is tetszeni fog. 

Tovább a podcast oldalára